Cunoaste lumea

Noutăți

Usturoiul negru, bun pentru sănătate

  •  
  •  
  •  

În Coreea, usturoiul negru a fost dezvoltat ca un produs bun pentru sănătate și este încă perceput ca atare. Uneori se adaugă băuturilor energizante, iar în Thailanda se pretinde că mărește longevitatea consumatorului.

Usturoiul negru se face atunci când capetele de usturoi sunt îmbătrânite în condiții specializate de căldură și umiditate.

Căpățânile de usturoi sunt păstrate într-un mediu controlat de umiditate de la 80 la 90% la temperaturi cuprinse între 60 și 90 ° C timp de 15 până la 90 de zile (de obicei 85%, 70 ° C, 40 de zile).

Nu există aditivi, conservanți sau arsuri de niciun fel. Enzimele care conferă usturoiului proaspăt claritatea se descompun. Se consideră că aceste condiții facilitează reacția Maillard, procesul chimic care produce noi compuși aromatici responsabili pentru gustul profund al cărnii coapte și al cepei prăjite.

Endofiții bacterieni capabili de fermentare și cu o capacitate puternică de rezistență la căldură au fost identificați în usturoiul comun și usturoiul negru. Acestea pot avea relevanță pentru producția de usturoi negru.

A câștigat atenția televiziunii SUA când a fost folosit în lupta de la Red Chef America, episodul 11 ​​din sezonul 7 (pe Food Network) și într-un episod din Top Chef New York (pe Bravo), unde a fost adăugat la un sos care însoțea peștele numit diavol de mare.

În Marea Britanie, unde a debutat în programul tv de gătit și stil de viață Something for the Weekend de la BBC în februarie 2009, fermierul Mark Botwright, proprietarul South West Garlic Farm, a susținut că a dezvoltat un proces pentru conservarea usturoiului după ce a găsit o rețetă coreeană veche de 4000 de ani pentru „usturoi negru”.

Emisiunea de televiziune Bob’s Burgers Sezonul 5, episodul 5, „Best Burger”, evidențiază usturoiul negru ca ingredient cheie pentru intrarea lui Bob și Linda într-un concurs de gătit în timpul unui festival alimentar.

A fost folosit de candidatul Thomas Chisholm în Episodul 7 din Sezonul 22 al Top Chef francez ca sos pentru un desert făcut din galbenele de toamnă.

Foto wikipedia


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii