Orașele fac mamiferele mai mari…

Descoperirea contravine ipotezei multor oameni de știință conform căreia orașele fac ca mamiferele să se micșoreze în timp.
Clădirile și drumurile prind și reemit un grad mai mare de căldură decât zonele verzi, determinând orașele să aibă temperaturi mai ridicate decât mediul înconjurător, fenomen cunoscut sub numele de efect de insulă de căldură urbană.
Animalele din climă mai caldă tind să fie mai mici decât aceeași specie în medii mai reci, un principiu biologic clasic numit Regula lui Bergmann.
Cercetătorii Muzeului de Istorie Naturală din Florida, SUA, au descoperit însă un model neașteptat atunci când au analizat aproape 140.500 de măsurători ale lungimii și masei corpului de la peste 100 de specii de mamifere nord-americane colectate de-a lungul a 80 de ani: mamiferele care locuiesc în oraș sunt atât mai lungi, cât și mai înalte decât omologii lor din mediul rural.
„În teorie, animalele din orașe ar trebui să fie din ce în ce mai mici din cauza acestor efecte de insulă de căldură, dar nu am găsit dovezi că acest lucru se întâmplă la mamifere”, a declarat autorul principal al studiului Maggie Hantak, cercetător postdoctoral al Muzeului Florida.
„Această lucrare este un argument bun pentru motivul pentru care nu putem presupune că Regula lui Bergmann sau clima singură sunt importante în determinarea dimensiunii animalelor”.
„Animalele cărora le place să trăiască în mediul urban ar putea avea un avantaj selectiv, în timp ce alte specii pot pierde din cauza fragmentării continue a mediului înconjurător”, a spus Robert Guralnick, conservatorul Muzeului Florida din domeniul informaticii biodiversitatii..
„Acest lucru este relevant pentru modul în care ne gândim la gestionarea zonelor suburbane și urbane și a zonelor noastre sălbatice în 100 de ani.”
“Deși mai mare este adesea mai bun din punct de vedere biologic, consecințele pe termen lung asupra mamiferelor urbane ale consumării unei diete cu deșeuri alimentare umane nu au fost încă determinate”, a spus autorul principal al studiului, Maggie Hantak, cercetător postdoctoral al Muzeului Florida.
Material furnizat de Muzeul de Istorie Naturală din Florida, original scris de Natalie van Hoose și preluat de Science Daily.
Foto free unsplash.com
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu