Cunoaste lumea

Noutăți

Viruși vechi de 15.000 de ani descoperiți în ghețarii tibetani…

Texture of ice. Winter background.
  •  
  •  
  •  

Oamenii de știință care studiază gheața ghețarului au găsit viruși vechi de aproape 15.000 de ani în două probe de gheață prelevate din Platoul Tibetan din China.

Majoritatea acestor viruși, care au supraviețuit pentru că au rămas înghețați, nu seamănă cu niciun virus care a fost catalogat până în prezent.

Constatările, publicate în revista Microbiome, ar putea ajuta oamenii de știință să înțeleagă modul în care au evoluat virușii de-a lungul secolelor.

Pentru acest studiu, oamenii de știință au creat, de asemenea, o nouă metodă ultra-curată de analiză a microbilor și virușilor din gheață fără a o contamina.

Acești ghețari s-au format treptat și, împreună cu praful și gazele, au fost depuse și mulți, mulți viruși în acea gheață”, a spus Zhi-Ping Zhong, autor principal al studiului și cercetător la Universitatea de Stat din Ohio Byrd Polar and Climate Research Centrul care se concentrează și asupra microbiologiei.

Ghețarii din vestul Chinei nu sunt bine studiați, iar scopul nostru este să folosim aceste informații pentru a reflecta mediile din trecut. Și virușii fac parte din aceste medii„.

Virușii nu împărtășesc o genă comună, universală, așadar numirea unui nou virus – și încercarea de a afla unde se încadrează în peisajul virusurilor cunoscute – implică mai mulți pași.

Pentru a compara virușii neidentificați cu virușii cunoscuți, oamenii de știință compară seturile de gene. Seturile de gene de la viruși cunoscuți sunt catalogate în baze de date științifice.

Studiul virușilor din ghețari este relativ nou: doar două studii anterioare au identificat virușii din gheața antică a ghețarilor.

Dar este o zonă a științei care devine din ce în ce mai importantă pe măsură ce schimbările climatice, a spus Lonnie Thompson, autor principal al studiului, distins profesor universitar de științe ale pământului în statul Ohio și cercetător principal la Byrd Center.

Acest studiu a fost un efort interdisciplinar între Centrul Byrd din Ohio State și Centrul său pentru Știința Microbiomelor.

Miezurile de gheață Guliya din 2015 au fost colectate și analizate ca parte a unui program de colaborare între Centrul de Cercetări Polare și Climatice Byrd și Institutul de Cercetare a Platoului Tibetan al Academiei de Științe din China, finanțat de Fundația Națională pentru Științe din SUA și Academia de Științe din China.

Finanțarea a venit și de la Fundația Gordon și Betty Moore și Departamentul de Energie al SUA.

Material furnizat de Universitatea de Stat din Ohio. Original scris de Laura Arenschield.

ROYALTY-FREE STOCK PHOTO


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii