Cunoaste lumea

Noutăți

Astronauții NASA cultivă plante în spațiu

  •  
  •  
  •  

Comandantul misiunii SpaceX Crew-1 al NASA a preluat conducerea în efectuarea a patru experimente cu sistemul de producție a legumelor (Veggie), ultimele două fiind încheiate după recoltarea din 13 aprilie.

VEG-03K și VEG-03L au testat o nouă plantă spațială, muștarul ”Amara” și o plantă cultivată anterior, „Extra Dwarf” pak choi.

Au fost cultivate timp de 64 de zile. Pak choi a crescut atât de mult încât a început să înflorească ca parte a ciclului său de reproducere. Eforturile lui Hopkins de a eclipsa semnul au inclus utilizarea unei pensule mici pentru a poleniza florile plantelor.

El a decis asupra aceastei abordări după ce a vorbit cu Matt Romeyn, un om de știință al proiectului de producție de culturi spațiale, Kennedy, care a condus cele patru experimente pe plante.

Nu m-a surprins deloc faptul că a ales această cale pentru a se asigura că plantele au fost polenizate complet pentru că a dorit întotdeauna să fie foarte implicat”, a spus Romeyn. „După ce a folosit pensula, am văzut o rată ridicată de producție a semințelor.”

Această experimentare este importantă, deoarece culturile fructifere necesită polenizare, iar echipajele trebuie să înțeleagă cum funcționează procesul în microgravitație și, în cele din urmă, în gravitație redusă.

Fructele se vor îndrepta spre stație în curând, când Kennedy trimite semințe de ardei la stația spațială mai târziu în acest an, ca parte a experimentului Plant Habitat-04.

Semințele de ardei vor zbura în cea de-a 22-a misiune a serviciilor de aprovizionare comercială a SpaceX și vor crește în Advanced Plant Habitat. Un experiment VEG-05 cu roșii pitice este, de asemenea, planificat pentru Veggie anul viitor, notează nasa.gov.

Recoltele multiple din cele mai recente experimente au maximizat cantitatea de produse crescute de Hopkins, iar echipajul a folosit verdeața pentru a adăuga varietate la mesele lor.

Hopkins a mâncat pak choi ca garnitură, cu frunze marinate într-un pachet gol de tortilla. A adăugat sos de soia și usturoi și l-a pus într-un mic încălzitor pentru alimente timp de 20 până la 30 de minute.

Astronauții se bucură de muștarul Amara „ca o folie de salată”, a explicat Hopkins, adăugând ingrediente precum pui, sos de soia și oțet balsamic.

Delicios”, a scris el în notele experimentului după ce a prelevat muștarul Amara crescut în spațiu.

Foto credit: NASA


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii