Rămășițele unui soldat medieval găsite într-un lac din Lituania

Scafandri și arheologi din Lituania au găsit rămășițele unui soldat medieval într-un lac. Descoperirea oferă cercetătorilor posibilitatea de a înțelege mai multe despre oamenii din Evul Mediu.
Acest lucru se datorează faptului că multe dintre lucrurile personale ale soldaților medievali au fost descoperite într-o bună stare de conservare.
Rămășițele soldatului din lacul lituanian pot fi legate de unul dintre cele mai importante castele din regiunea baltică în epoca medievală.
“Rămășițele umane au fost găsite sub un strat de noroi și nisip la o adâncime de nouă metri”a declarat arheolog Elena Pranckenaite pentru LRT English.
Doamna Pranckenaite a mai declarat că „descoperirea subacvatică, care nu a fost o înmormântare, a fost unică și prima de acest fel din Lituania”.
Lacul Asveja este cel mai mare lac din Lituania. Potrivit cursului baltic, lacul „a fost explorat intermitent folosind metode arheologice subacvatice din 1998”.
Multe descoperiri au fost recuperate din ape și acestea includ rămășițe de bărci, un feribot, precum și stâlpii a ceea ce a devenit cunoscut sub numele de vechiul pod Dubingiai.
Vechiul pod a fost găsit nu departe de un pod actual care este încă în uz. Artefacte din secolele 16 și 17 au fost găsite și sub apele lacului.
Sputnik News afirmă: „Conform investigațiilor inițiale efectuate de antropologi, se spune că descoperirea este rămășița unui tânăr”.
Se crede că tânărul era un soldat medieval. Aceasta s-a bazat pe artefactele găsite pe rămășițe. O sabie a fost găsită lângă corp și au fost recuperate, de asemenea, două cuțite și câteva obiecte din piele, precum și câteva curele.
Tânărul murise purtând niște cizme rezistente din piele. Toate aceste obiecte au fost păstrate în sedimentele de pe fundul lacului, spre uimirea scafandrilor și a arheologilor.
Antropologii nu au putut estima data rămășițelor dintr-un studiu al oaselor. Cu toate acestea, un studiu al sabiei și al altor obiecte a permis experților să identifice perioada în care a trăit soldatul.
S-a raportat că „aceste descoperiri pot fi datate în secolul al XVI-lea”. Acesta a fost momentul în care Marele Ducat al Lituaniei a fost unul dintre cele mai puternice state din Europa de Est și a controlat ținuturile din sudul Ucrainei. Ducatul se afla într-o uniune dinastică cu Regatul Poloniei.
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu