Grădina din damigeană

În 1960, în Duminica Paștelui, David Latimer a plantat o grădină în interiorul unei damigene de sticlă și a închis-o. A deschis-o și a udat plantele în 1972 și a sigilat-o definitiv. Aceasta s-a transformat într-un ecosistem autosuficient timp de 60 de ani.
Singurul lucru alimentat extern ecosistemului este lumina soarelui. Fără ea, plantele nu ar putea obține suficientă energie pentru a-și crea propria hrană și pentru a continua să crească.
Bacteriile din pământul de flori mănâncă plantele moarte și descompun oxigenul dat de plante, transformându-l în dioxid de carbon pentru fotosinteza de care plantele au nevoie pentru a supraviețui.
Este un ecosistem complet, autosuficient, cu plantele și bacteriile din sol care lucrează împreună, aflăm de la historyfeels. Ar putea părea ciudat pentru unii că o grădină de plante sigilată ar prospera astfel, dar nu este grădina un ecosistem perfect autosuficient?
Acest lucru este posibil, deoarece grădina își creează propriul ecosistem prin magia soarelui (fotosinteza) care este autosuficientă.
„Este la 6 metri de fereastră, astfel că primește un pic de lumină solară. Crește spre lumină, întoarc damigeana din când în când, astfel încât plantele cresc uniform. În caz contrar, este definiția de întreținere redusă.” a declarat David Latimer pentru The Daily Mail.
„Plantele funcționează ca agenți de curățare foarte buni, eliminând poluanții din aer, astfel încât o stație spațială, de exemplu, să poată deveni în mod eficient auto-susținută.”
Mulți sunt sceptici cu privire la acest lucru, iar unii consideră că „Este minunat, dar nu pentru mine, mulțumesc. Nu văd rostul. Nu îi simt mirosul, nu o pot mânca.”
Șocant, David Latimer crede același lucru. Spunând că grădina din damigeana de sticlă sigilată este destul de plictisitoare. Nu face prea multe, dar îl interesează suficient pentru a vedea cât timp se poate auto-susține.
El intenționează să lase moșternire acest experiment copiilor săi. Dar, dacă ei nu au un interes în acest experiment, acesta va fi oferit societății Royal Horticultural Society din Londra, Anglia.
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu