Laptele artificial făcut în laborator e identic cu cel adevărat. Cum a fost posibil?

A mulge este o tehnică tradițională care înseamnă a extrage lapte de la o vacă sau alt animal, fie manual, fie mecanic. Mai nou, există și o altă modalitate de a produce laptele, fără a folosi metoda clasică.
Remilk înseamnă fabricarea brânzei, a laptelui și a altor produse lactate într-un laborator, folosind un proces brevetat care reproduce proprietățile proteinelor lactate fără a fi nevoie de vaci sau alte animale.
Majoritatea oamenilor sunt, până acum, familiarizați cu conceptul „cărnii curate” celulare – ideea de a produce carne de animal care nu necesită uciderea efectivă a unui animal.
Acest startup are aceeași misiune ca și companii precum Impossible Foods (producătorii de hamburgeri vegetarieni) sau startup-ul care produce „creveți” din alge roșii bioinginerate.
Acestea sunt companii care produc totul, de la friptură la foie gras, care sunt identice din punct de vedere funcțional cu cele reale.
Singura diferență? Niciun animal nu trebuie să fie rănit pentru a le face (sau, mai degrabă, pentru a le crește).
Remilk promite același lucru. Numai că în loc să creeze carne, produce lactate cultivate în laborator, îndeplinind în esență cealaltă funcție principală a unei ferme de vite.
Dacă va fi la înălțimea cerințelor, ar putea fi „un schimbător de jocuri”, a spus CEO-ul și cofondatorul Aviv Wolff, pentru industria tradițională a laptelui.
Remilk își propune să producă diverse produse lactate, de la brânzeturi la iaurt până la laptele fluid în sine. Compania își propune să aibă primul său produs, o brânză mozzarella, pe rafturi până la sfârșitul anului viitor, la un preț comparabil cu cele pe care le-ai găsi în magazine acum. (Sursa: Playtech)
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu