„Superbacteria” care a supraviețuit 3 ani în spațiu ne-ar putea spune în ce condiții poate exista viață pe alte planete

Oamenii de știință au atașat o tulpină de bacterie pe exteriorul Stației Spațiale Internaționale. După 3 ani, au fost uimiți să constate că a supraviețuit în spațiu deschis. Experții spun că studiul ne-ar putea ajuta să ne înțelegem în ce condiții ar putea exista viață pe alte planete, potrivit BBC.
Experimentul, condus de o echipă de cercetători japonezi, a implicat bacteria Deinococcus radiodurans, cunoscută și sub numele de „bacteria Conan”, datorită rezistenței sale extreme la frig, deshidratare și medii acide… Bacteria poate rezista la o cantitate de 3.000 de ori mai mare de radiații decât cantitatea care ar ucide un om și se găsește în zone de deșert de pe Terra. Dar faptul că a supraviețuit 3 ani în spațiu i-a uimit pe oamenii de știință.
„Celulele aflate în centrul coloniilor de bacterii au supraviețuit, dar cele aflate la margine au murit. E ca și cum a fi fost protejate de „frații și surorile” lor”, explică Lewis Dartnell, profesor la Universitatea din Westminster… Acum, întrebarea pe care și-o pun cercetătorii este dacă poate fi luată în calcul posibilitatea ca aceste bacterii să provină, de fapt, din spațiu.
Citește mai mult: Digi 24
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu