8.000 de pași pe zi pentru a reduce riscul de deces prematur

Un studiu internațional condus de Universitatea din Granada a identificat pentru prima dată numărul optim de pași la care majoritatea oamenilor obțin cele mai mari beneficii și, de asemenea, arată că ritmul în care mergi oferă beneficii suplimentare.
Ideea că ar trebui să faci 10.000 de pași pe zi a apărut în Japonia în anii 1960, dar nu avea o bază științifică.
Cercetătorii au arătat acum că, dacă ne concentrăm pe riscul de a muri din cauza bolilor cardiovasculare, majoritatea beneficiilor sunt văzute la aproximativ 7.000 de pași.
Un studiu internațional condus de Universitatea din Granada (UGR) a oferit prima dovadă științifică despre câți pași trebuie să faci pe zi pentru a reduce semnificativ riscul de deces prematur: 8.000.
Având în vedere lungimea medie a unui pas uman (76 de centimetri pentru bărbați și 67 de centimetri pentru femei), a face 8.000 de pași echivalează cu a merge aproximativ 6,4 kilometri pe zi.
Cercetătorii au arătat, de asemenea, că ritmul în care mergem are beneficii suplimentare și că este mai bine să mergem repede decât încet.
În ceea ce privește riscul de a muri din cauza bolilor cardiovasculare, majoritatea beneficiilor sunt observate la aproximativ 7.000 de pași.
„Studiul nostru oferă oamenilor obiective clare și ușor de măsurat”, explică Esmée Bakker, în prezent bursier de cercetare postdoctorală Marie Curie la Universitatea din Granada și unul dintre autorii principali ai studiului.
„Recomandările (inter)naționale de activitate fizică sfătuiesc adulții să facă 150-300 de minute de exerciții de intensitate moderată pe săptămână.
Dar majoritatea oamenilor nu știu ce exerciții sunt considerate de intensitate moderată, ceea ce face dificilă verificarea respectării acestui standard de exerciții.
Numărarea pașilor este mult mai simplă, mai ales că majoritatea oamenilor au în zilele noastre un smartphone sau un smartwatch.
Aici constă importanța studiului nostru: să oferim ținte simple și concrete pentru numărul de pași zilnici pe care oamenii îi pot măsura cu ușurință cu telefoanele și ceasurile inteligente sau brățări și, prin urmare, contribuie la sănătatea oamenilor”, concluzionează autorii.
Material realizat de Universitatea din Granada
Foto burst shopify Sarah Pflug
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu