Cunoaste lumea

Noutăți

Vănătoarea de balene. Motivul pentru care Japonia încă mai practică această barbarie

  •  
  •  
  •  

Deși vânătoare de balene în Japonia nu ajută în mod semnificativ la eradicarea foametei în rândul populației sărace, ba mai mult atrage și condamnarea la nivel mondial, niponii continuă să o practice.

Conform răspunsului oferit de oficialii de la Tokyo, vânătoarea de balene este o parte veche a culturii japoneze, pescarii au prins balene timp de secole, iar Japonia nu va permite străinilor să le spună oamenilor din țara lor ceea ce pot și ce nu pot mânca.

„Poporul japonez nu mănâncă niciodată iepuri, dar nu le spunem oamenilor din Marea Britanie să facă la fel”, se arată în comunicatul transmis de guvern.

Da, într-adevăr, vânătoarea de balene este parte a culturii japoneze, la fel ca și în alte țări precum Norvegia, Islanda sau nordul Canadei. Însă doar Japonia mai continuă să cutreiere apele înghețate din Antarctica pentru a vâna balene, specie pe cale de dispariție. Deși este o practică extrem de veche, prima vânătoare organizată de balene în Antarctica a avut loc la mijlocul anilor 1930 și a continuat în mod sistematic după Al Doilea Război Mondial.

japonia2

De la sfârșitul anilor 1940 și până la mijlocul anilor 1960, carnea de balenă a fost una dintre sursele importante de hrană în Japonia. Spre exemplu, doar în 1964 Japonia a ucis mai mult de 24.000 de balene!!!

Deși războiul a trecut de mult, iar astăzi Japonia nu mai are nicio interdicție în a importa carne, flota ei plătită din bani publici este la vânătoare în apele Antarcticii. Guvernul japonez descrie întreaga operațiune ca fiind o „cercetare științifică”, deși Curtea Internațională de Justiție a desființat în mod sistematic acest argument.

sursa: bbc.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii