Plasticul reciclat poate fi pulovăr, poșetă și combustibil… (Foto)

În ultimii ani, specialiștii din toată lumea au decis să ia atitudine față de reciclarea temutului plastic, care a ajuns să pericliteze întreaga planetă.
Primii intrați în joc au fost și marii consumatori de plastic, granzii industriei cosmeticelor.
Procter&Gamble a lansat o gamă de recipiente pentru cosmetice realizate în mare parte din sticle de plastic colectate de pe plaje, iar Head&Shoulders își va vinde viitoarea generație de șampoane în sticle realizate prin aceeași modalitate.
Aproape toate obiectele pe care le folosim în viața de fiecare zi, de la mobilă la jucării, pot fi realizate din plastic reciclat.
Tasha Green este reprezentant al unei companii care reciclează plastic adunat din apele mării și de pe țărmuri, apoi îl transformă în „lână” din care se fac pături. Fiecare astfel de obiect înseamnă 50 de sticle de plastic recuperate și refolosite, notează hwestequipment.com.
Rezistente la umezeală, viu colorate și foarte practice, poșetele și gențile din plastic reciclat sunt o excelentă opțiune pentru cumpărăturile de fiecare zi.
Există și varietăți mai stilate, pentru sesiunile de plajă, sau modele care pot ține loc de cutie pentru prânzul sau gustarea copiilor care merg la școală.
Tot pentru ei există o mulțime de jucării, jachete impermeabile, salopete, pantaloni și fustițe fantezi, precum și creioane și agende, toate din plastic reciclat.
Sunt necesare cam 50 de recipiente pentru o poșetă, 63 de sticle pentru un pulovăr și un pahar din plastic pentru a realiza un creion, potrivit recycleandrecoverplastics.org.
Și sectoarele de mobilă și decorațiuni interioare beneficiază din plin de creativitatea celor care se ocupă cu obiectele din plastic reciclat.
Există fațete versatile și foarte rezistente pentru mobilă, perne care au în componență plastic reciclat, precum și covoare în modele dintre cele mai variate.
Nu în ultimul rând, cercetătorii de la Universitatea Swansea, din Marea Britanie, au pus la punct o tehnologie revoluționară care transformă resturile de plastic în hidrogen, care poate deveni combustibil.
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu