Descoperirea „extratereștrilor” pe una dintre planetele din apropierea Terrei ar putea reprezenta o imensă primejdie pentru omenire. În ce condiții?

Este foarte probabil să existe și alte forme de viață în Univers! Dar sunt șanse mari ca ele să fie prea puțin asemănătoare cu oamenii. Primii extratereștri pe care oamenii i-ar putea descoperi ar putea fi, de pildă, organisme dintre cele mai simple, unicelulare.
Ar fi îmbucurător să descoperim forme de viață pe una dintre planetele din apropierea Pământului sau pe sateliții lor… Întrebarea este dacă nu cumva contactul cu formele de viață nou descoperite ne-ar putea expune la riscuri. Microorganismele de origine extraterestră aduse pe Pământ de către navele spațiale ar putea fi periculoase pentru oameni, având un caracter patogen. S-ar putea ca sistemul imunitar al omului să nu poată face față virusurilor sau bacteriilor provenind de pe alte planete, astfel că, după contaminare, o mulțime de oameni și-ar putea pierde viețile. Pe de altă parte, virusurile sau bacteriile provenite de pe Terra ar putea contamina eventualele medii prielnice vieții de pe alte planete.
Recent, la o reuniune a Asociației Americane pentru Progres Științific, dr. John Rummel, om de știință de la Institutul SETI, și-a exprimat temerile legate de „contaminarea spațială”. Dr. Rummel susține că microorganismele patogene ce provin de pe alte planete ar putea supraviețui unei călătorii interplanetare, dacă au dobândit, în mediul lor de viață, o rezistență sporită la radiația solară, ultravioletă.
Din acest motiv, Rummel crede că este extrem de important să izolăm total mostrele de material provenite de pe alte planete. Spune că în situația în care aducem pe Terra mostre de pe Marte sau de pe satelitul Europa (Jupiter II), acestea trebuie depozitate în condiții speciale, care exclud contactul direct cu oamenii, până când, după examinarea lor atentă, se va constata că nu conțin nicio formă de viață și nu prezintă absolut niciun pericol.
Aceste mostre de material provenite de pe alte corpuri cerești (sol, gheață, fragmente de rocă etc.) vor trebui ținute în containere speciale pentru un termen nedefinit, atâta vreme cât încă există riscuri de contaminare. Actulalmente, oamenii de știință cred că oceanul sărat aflat sub stratul de gheață de pe Europa (satelitul lui Jupiter) ar putea adăposti forme simple de viață. Aceste forme de viață pot fi similare microorganismelor care există în adâncurile oceanului planetar al Terrei.
Rummel mai arată că, în interiorul navelor spațiale, microbii proveniți de pe alte planete sau corpuri cerești ar putea supraviețui vreme îndelungată și rezista unei călătorii pe care nava spațială ar efectua-o, pentru a se înapoia pe Terra. În general, formele de viață microbiene sunt destul de rezistente la frig și uscăciune.
Autor: Tomi Tohăneanu
Sursă: www.dailymail.co.uk
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Eu nu știu ce fumează Rummel ăsta, dar dacă viața extraterestră descoperită ar fi la nivel de organizare nu neapărat unicelulară, dar chiar și numai la nivel inferior mamiferelor (propriuzise), agenții patogeni specifici nu sunt patogeni pentru forme biologice superioare sistemului lor, iar asta e chiar LMC. Prezența noastră acolo ar fi, ca purtători de agenți, sfârșitul probabil al biologiei lor. Viruși proveniți din Spațiu, ar fi, insuficient analizat, analizat teoretic bineînțeles, nașpalitate pentru noi, doar dacă ar proveni, ca agenți patogeni, dintr-o biologie de cel puțin dezvoltarea noastră. Analizat cu creierul curat, astfel de viruși crapă la călătoria prin Spațiu, singurii care rezistă sunt cei care atâta-i tot, acolo de unde vin.
Singura descoperire care ne-ar putea nenoroci ar fi un „Dragnea” estraterestru.
Cea mai apropiată planetă pe care se află extratereștri care nu sunt microorganisme ci umanoizi, este Luna și deocamdată nu suntem amenințați în vreun fel, ei doar sunt observatori la ceea ce se întâmplă pe Terra…Dar NASA nu va face vreodată publică această realitate…Noi suntem tipul de umanoizi care nu putem fi cinstiți intre noi.
Romanii spun:,,A nu vedea padurea din cauza copacilor!”Turcii sunt mai hazlii!
Odata ,Nastratin Hogea cauta ceva, cu disperare, in jurul casei.Vecinul il vede:
-Ce faci,Nastratine!
-Am pierdut niste banuti si ai caut…
-Pai, unde i-ai pierdut?
-In casa…
-Pai,de ce nu-i cauti in casa,atunci!?
-In casa-i intuneric ,bezna si nu vad nimic….