Noutăți

“Zmeiele Deșertului”: construcții vechi de mii de ani, vizibile din spațiu. Oare cine le-a făcut?

În anii 1920, piloții care zburau peste deșerturile din Israel, Iordania, sau Egipt, au observat aceste forme ciudate pe suprafața pământului, pe care le-au denumit “Desert Kites” (Zmeiele Deșertului). A fost prima dată când europenii le-au văzut, deși, beduinii le cunoșteau de mii de ani. Ei le numeau “Lucrările Bătrânului Om”. Până în prezent, mii de „zmeie” au fost identificate cu ajutorul imaginilor din satelit, sau din aeronave, pe suprafețe ce încep din Peninsula Arabică și se întind până la Marea Aral.

Mai mult, în ciuda numeroaselor studii, până în prezent nimeni nu poate confirma cu certitudine vârsta, rolul pe care le aveau aceste structuri și nici măcar cultura pe care o reprezintă! Unii istorici israelieni cred că ele ar fi deservit pentru adunarea animalelor într-un singur loc, un fel de țarc, însă această teorie nu este susținută de nimeni în mod oficial, sau cu dovezi concrete.

Acestea sunt construcții formate din două rânduri de pietre, de grosimi și înălțimi variabile, ce încep la o distanță considerabilă unul de altul, după care se aproprie treptat, ca o pâlnie în formă de litera „V”. Deschiderea îngustă la capătul pâlniei conduce la  o groapă circulară pietruită. Aceasta poate varia de la câțiva metri, la o sută de metri în diametru, iar pereții ei pot avea de la sute de metri, până la mai mulți kilometri.

cfafaf ggrgtg fsfeete fafasfa

sursa: amusingplanet.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on “Zmeiele Deșertului”: construcții vechi de mii de ani, vizibile din spațiu. Oare cine le-a făcut?

  1. Si in sud estul Africi sunt foarte multe vizibile pe google earth.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii