Noutăți

Ziua dementă în care datoria României a depăşit valoarea pământului ţării

În 1 iulie 2019, conform Băncii Naţionale a României, ţara noastră avea datorii externe în sumă de 103,671 miliarde de euro, în creştere cu mai bine de 4 miliarde faţă de începutul anului. Spre comparaţie, tot terenul arabil al ţării noastre valorează doar 75 de miliarde de euro.

În vreme ce mai-marii naţiei ne dau asigurări că totul e sub control şi că – să moară duşmanii lu’ Veoricaaaa! – ţărişoara n-a dus-o niciodată mai bine de atât, Banca Naţională a României (BNR) ne dă o veste stupefiantă: datoria externă a depăşit pentru prima oară în istorie pragul de 100 de miliarde de euro, ajungând, la data de 1 iulie 2019, la suma astronomică de 103,671 miliarde de euro.

Ce-i drept, nu toată datoria este a statului, mai sunt incluse aici şi nişte datorii ale companiilor private, dar ideea de bază e că avem dat, nici într-un caz de luat. Sincer, eu, unul, nici măcar nu izbutesc să-mi imaginez o astfel de sumă, însă am încercat, de dragul deplinei înţelegeri, să o aduc în nişte coordonate pământene.

Adică nişte comparaţii, acolo, cât să înţeleagă tot omul. Aşa am descoperit că datoria externă a României (adică a noastră, a tuturor, că nu cred că vă închipuiţi că guvernul actual, când o fi să plece, ia cu el şi datoriile făcute) este MAI MARE decât valoarea întregii suprafeţe de teren arabil a ţării.

Mai exact, cele 14,7 milioane de hectare existente, calculate la preţul mediu de 5.128 de euro fiecare (calculat de Institutul Naţional de Statistică pe baza tranzacţiilor din ultimele 12 luni), valorează doar un pic peste 75 de miliarde de euro.

Cu alte cuvinte, chiar şi dacă ne-am vinde ţara, la propriu, tot nu am scăpa de datoriile acumulate în ultimii 30 de ani de stupizii care ne-au condus, unul după altul, într-un ameţitor carusel al falimentului naţional.

Citeste mai mult: adev.ro/pw6dbq

Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Ziua dementă în care datoria României a depăşit valoarea pământului ţării

  1. Stupizi am fost noi pentru ca ne-am dus la vot. De-acum incolo zero prezenta la vot. Doar asta-i mai sperie pe interlopii astia.

    Poporul n-a inteles ca pe ei nu-i intereseaza cu cine votezi sau daca iti anulezi votul, ii intereseaza ca ai semnat de prezenta, pentru ca in contul prezentei pun ei procentele cum stiu mai bine.

    Si vine intrebarea pe ton iritat: “Pai, si ce-i de facut?! Ca vad ca esti tu dastept!”

    Pai, e de cascat ochii cei din cap si de nemaidormit in papuci, pentru inceput si pentru ca sunt io dastept.

  2. spitfire si pt asta se gasesc “solutii”. Voteaza mortii sau tata Ileana de la cucuietii din deal care ricum n-o intereseaza, castiga cel cu mai multe voturi din cate sunt (fie ele si 1k )nu din numarul de cetateni cu drept de vot. Si atunci ce faci? alte alegeri? dintre cine caci tot ei v-or fi. si pana cand? Votezi de 10 ori si pe liste ii gasesti tot pe ei.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii