Noutăți

Zgârie-norul fără ferestre din New York

Construită în 1974 după proiectul arhitectului John Carl Warnecke, clădirea deținută în acte de către compania de telecomunicații AT & T este o adevărată fortăreață amplasată chiar în inima New York-ului. Are o înălțime de 150 de metri, este construită din beton și granit, iar potrivit proiectului clădirea este capabilă să reziste la o explozie nucleară. Acesta pare a fi și motivul pentru care impunătorul zgârie-nor nu are nicio fereastră. Orificiile care se văd în vârf și în parte de jos sunt pentru aerisire.

De la finalizarea sa și până în anul 1999, clădirea a servit drept centrală telefonică pentru compania AT & T. Operatorii se îngrijeau de buna funcționare a telefoanelor fixe pentru 200 de milioane de abonați. După anii 2000, AT & T a eliberat clădirea, deși logo-ul acesteia încă mai există, și s-a mutat într-un sediu nou, mult mai luminos.

calidae3 cladire2 cldire1

Fiecare etaj este de 5 metri înălțime, astfel încât, chiar dacă clădirea este la fel de mare ca un turn de 40 de etaje, are doar 29 de etaje. De asemenea, podelele sunt proiectate să suporte o greutate foarte mare. Clădirea este prevăzută cu mai multe sisteme de ventilație, proiectate pe fiecare latură a sa.

Astăzi, ce se întâmplă în clădire rămâne învăluit în mister. La o simplă căutare pe google, internauții din întreaga lume vin cu tot felul de teorii ale conspirației. Cea mai plauzibilă ipoteză este aceea conform căreia, în clădirea de pe strada Thomas nr. 33 funcționează un centru de stocare a informațiilor pentru marile companii de peste ocean. Exteriorul clădirii face ca aceasta să fie mai puțin vulnerabilă la atentate teroriste, iar inexistența ferestrelor, crează în interior o temperatură optimă pentru instalarea de servere și alte echipamente computerizate.

windowless-skyscrape-new-york-city-768x1024 dwwf cladiere4

sursa: buzzbuzzhome.com

sursa: amusingplanet.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii