Noutăți

Vizionează filmulețul care le-a stat în gât rușilor și care i-a determinat să își bată joc de Cumințenia Pământului

Acum câteva zile, România a fost oripilată de un filmuleț grotesc girat de Ambasada Rusă de la București în care se pretindea în mod mincinos că rușii ne-au fost ca frații în cele două Războaie Mondiale și că URSS-ul, după ocuparea României, ne-a adus lapte și miere modernizând și industrializându-ne țara. Simultan cu acest filmuleț, Ambasada Rusiei a făcut o donație modestă, de 100 de euro, pentru Cumințenia Pământului, gest perceput ca o bătaie de joc de majoritatea românilor.

Desigur, mulți ne-am întrebat ce i-a determinat pe ruși să ne provoace în acest fel. Răspunsul poate fi descoperit în filmulețul de promovare al Cumințeniei Pământului, în care se prezintă scene dureroase din istoria noastră, în care i-am avut călăi pe bolșevicii ruși. De unde și reacția insolentă a unui stat care nu vrea să își asume crimele trecutului.

Și atunci, cum să te reîmprietenești cu cineva care te-a jefuit, ți-a violat fiica și ți-a băgat părinții în închisoare, când acest cineva nu vrea să recunoască nici în ceasul al 12-lea lucrurile mizerabile pe care le-a făcut?

Daniel Roxin

Iată filmulețul care i-a supărat pe ruși: CUMINȚENIA PĂMÂNTULUI – ULTIMUL TREN

Și aici filmulețul grotesc făcut de Ambasada Rusă:


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

12 Comments on Vizionează filmulețul care le-a stat în gât rușilor și care i-a determinat să își bată joc de Cumințenia Pământului

 1. O voce romaneasca // 30 septembrie 2016 at 11:25 // Răspunde

  Nu uitati Constantin Tănase a fost ucis din cauza satirei la adresa soldaților ruși care aveau obiceiul să “rechiziționeze” toate bunurile personale purtate la vedere, mai ales ceasuri, pe care le cereau spunând “Davai ceas”. Tănase a compus un cuplet:

  „Rău a fost cu «was ist das»
  Da-i mai rău cu «davai ceas»
  De la Nistru pân’ la Don
  Davai ceas, davai palton
  Davai casă si moșie
  Harașo, tovărășie!”

  • Drumul spre Siberia. Detalii incredibile despre drama românilor bucovineni // 30 septembrie 2016 at 14:51 // Răspunde
   • Trenul groazei // 30 septembrie 2016 at 14:54 // Răspunde

    Trenul groazei

    Femeia descrie modul în care au fost ridicați noaptea din casă. Apoi, rușii i-au trimis pe români spre Siberia. Trei săptămâni a durat călătoria spre infernul de gheață. ”Au eșit cu aiestea afară, unde ne aștepta o căruță și am plecat spre primărie. Acolo era mai multă lume așa ca noi adunată. Ni-a încărcat de pe căruță pe mașini și ni-a pornit spre Sadagura. Am trecut iarăși prin fața casei noastre. M-am uitat adânc, poate să o mai zăresc pe scumpa mea mamă. Dar nu am mai putut să o văd. Atât am văzut, cu ușia era deschisă și cineva îmbla prin casă.

    Am ajuns la gară, la Sadagura. Acolo ni-a dat jos. Sta un șir mare vagoane, de cele de carat vite, pline cu lume. A deschis un vagon de acelia, în care era destulă lume, și m-a ticsit și pe mine acolo cu copiii. În urma mea a trântit ușa și a închis-o. Eu am început să strig, să răcnesc, să nu închidă, că încă trebuie să vină și bărbatul meu. Nu a mai băgat în siamă nime ceia ce eu am răcnit. A închis ușia și gata. Pe urmă, mi-au spus femeile care mai erau în vagon: nu răcni, nu plânge degiaba, că și noi am avut bărbați și tot nu li-a dat voie să vie aici cu noi. M-am liniștit, că nu mai aviam putere atât de plans. M-am uitat roată prin vagon să văd ce fel de lume este. În vagon mai erau doauă familii din Mahala, din satu nostru, erau din Horecia, din Toporăuți și doauă familii de jidani din Sadagura. Era vro treizeci și cinci de suflete, femei, copii, bărbați. Erau vro doi din Toporăuți și cei jidani din Sadagura, care i-au lăsat împreună cu familia. Pe ceilalți bărbați i-a luat ca și pe al meu. Ni-a trântit ca pe vite în vagon. Nu era laiță, scaun, deloc. Ședia toată lumea jos la pământ. Eu am căutat încetișor și m-am sunit și m-am așezat cu copiii în dreptul ferestruicii, căci era vagonul cu două ferestruici mici, așa cum sunt vagoanele pentru vite. Ni-a ținut o zi în gară la Sadagura. S-a strâns sute de lume împrejurul vagoanelor, familiile celor din vagoane. Răcniau și eștia din vagoane și ceia de jos. Să mai apropia, care și cum putia, pe lângă vagoane, pe la ferestruici și le da câte ceva de mâncare. Sta și miliție împrejurul vagoanelor, dar nu mai putia să depărteză lumia. Văzând că nu mai pot depărta lumia și că așia de tare plângiau și cei de jos și cei din vagoane, au mânat vagoanele vro câțiva chilometri mai înainte, la Lujeni. Ni-a ținut acolo peste noapte. Lumia aceia a rămas toată în gară, nu a știut că are să ne mai opriască la Lujeni. A doua zi a început să se strângă și acolo lume, dar acolo nu ni-a ținut mult, până sâmbătă după amiazăzi. Adică pe data de 13 iunie 1941 ni-a scos din casă, era joi siară și ni-a ținut până sâmbătă după masă pe data de 15 iunie. Apoi a îndreptat vagoanele spre Noasuliță. Când au pornit vagoanele spre Noasuliță, am văzut că au să triacă prin gara noastră, Mahala. Am căutat să scriu câteva covinte, când oi trece prin gară să las semn. Nu avem hârtie, nu avem condei. Aviam o batistă alba de nas. Am rugat pe un jidan și mi-a dat un creion chimic.

    L-am udat cu stupit și am scris câteva cuvinte, căci pria mult nici n-a fost timp căci trenul face numai câteva minute de la Sadagura până la Mahala. Când am ajuns în gara Mahala, am aruncat pe ferestruică batista și batista a fost găsită și păstrată până au venit frații mei”, scrie Anița Nandriș-Cudla.

    http://www.romanialibera.ro/aldine/history/drumul-spre-siberia–detalii-incredibile-despre-drama-romanilor-bucovineni-419268

  • Rău a fost cu «was ist das»
   Da-i mai rău cu «davai ceas»

   Si mai nou cu “kiss my ass”.

 2. Văzând un filmul cu ambasadorul rusiei,despre tezaur cred ca bășcălia cu strânsul de centi nu e așa inteligenta mișcarea spunea ca au dispărut și tezaure rusești așa ca vezi ca nu cumva sa îl găsim pe cel al nostru. Relație dintre 2tari vecine nu cred ca se îmbunătățesc cu reproșuri conținu și bășcălie.

 3. niciodata nu trebuie sa t bazezi p altcineva, mai ales la ananghie cand nu poti pune conditii, cand toti cauta sa traga foloase d p urma altuia. c asa e la razboi -e un haos numai bun pt oportunisti.

 4. Clipul este intr-adevar o ineptie sinistra, e atat de inept incat e de inteles de ce i-a enervat pe rusi, tinand insa cont ca acest clip face parte din propaganda americaneasca, indobitocirea romanului care trebuie sa revina mental la vechile fobii ale anilor 80, ca sa se sita obligat sa aleaga, evident, canalia americaneasca in locul celei rusesti.
  SUA vantura “pericolul rusesc” pentru a speria prostii, in intreaga Europa, pentru a mentine propagandistic ideea ca Europa trebuie musai sa stea capra in fata SUA, caci, nu-i asa, americanul e singurul care poate s-o apere. Iar cand nu exista cineva de care trebuie sa te aperi, iti inventeaza “aparatorul” unul. E aceeasi manevra care s-a pleostit in cazul inamicului global numit “terorism”, cand SUA au vrut sa tina toata planeta sub cizma lor “ocrotitoare”.
  Clipul nu doar ca este prost facut, fara sens, fara legatura cu subiectul, insa, alaturi de toate celelalte clipuri publicitare legate de “cumintenia pamantului”, a avut efectul contrar scopului. Cum sa faci apel la patriotism cand cei care apareau in clipuri erau in majoritate lepre vandute, lingatori de dosuri straine?

 5. Vorba lui Miecea Badea: …”Este nutret pentru prosti”!

 6. far’ a intra-n detalii si far’ a vizualiza filmuletele(imi vor fi fost de-ajuns ororile si manipularile comise de lume, prin rotatie, de-a lungul istoriei), mesajul in op pers se adreseaza la varf atentionand asupra momentului crucial in contextul atitudinii de urmat: punte/imarium/ultimul tren/intaiul buton prin atingerea caruia o lume-ntreaga isi poate plange naruirea dac mai apuca, corelativ cu consecinta intrarii in captivitate a aunui neam/civilizatie care declanseaza, galceava avandu-si radacinile in negura timpurilor, codurilor sacre, ex Palmyra, Isis-zeita, cronica octogonu a lu valah (ne)bunu etcsamd,decriptate-n rezonanta cu noile frecvente, inedite energii celeste; n-ar fi rau dac ne-am osteni sa ne cumintitim cu totii de oriunde am fi, macar in ultimul ceas, k davai ceas, davai mosie, davai gaze in regie, davai pace pe vecie, davai si deveseLIE.Pace! “Mantuieste Doamne Poporul Tau si Binecuvanteaza mostenirea Ta!”

 7. Pai oameni buni nu a-ti vazut filmuletul nostru ? In realitate noi trimitem tezaurul sa nu fie pierdut la nemti este trimis Rusiei Tariste . Dupa ce tarul este ucis Totul devine proprietatea Comunistilor .Rusul a furat ceasul bunicului dar sistemul comunist ne au deportat bunicii .Comunismul nu a fost inventie ruseasca .a-ti gasit vre o greseala istorica ?

 8. mda, comunismul, neoliberalismul, globalismul=inventiile aceluiasi GRUP preocupat de tinerea civilizatiei in captivitate: minciuna, frica, teroare…in concluzie si in concret cine a comis greseala istorica?!-cu subiect si predicat, nume si prenume, locatie, era, arbore genealogic

 9. Da’ sclavagismul?! bolsevismul, fascismul, primitivismul, extremismul, exterminarea, extinctia?! obscenitatea, obscuritatea, obnubilarea, invrajbirea, psiho-involutia, regresul, stergerea identitatii suverane?! politicile antinationale, anticrestine, anticoncurentiale?! reformele inadecvate, devastatoare, demolatoare, parteneriatele/aliantele/uniunile strategice, inechitabile, distructive?! opulenta, snobismul, aroganta, delirul de grandoare, hegemonia?!=inventiile aceluiasi GRUP. Ignoranta?!

  Pace, Lumina si Iubire!
  Doamne Ajuta!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii