Noutăți

Visul Lucid – Studiul care dezvăluie modul în care vă puteți controla visele

DREAMS

Doriți să vă controlați visele? Oamenii de știință spun că este posibil și că și-au dat seama cum să facă acest lucru. Visul lucid a fost mult timp considerat un mit, dar știința a confirmat existența acestui tip de visare. Visul lucid este o stare hibridă între somn și veghe. În timpul visului lucid puteți să vă controlați trăirile, emoțiile și să efectuați diverse acțiuni și interacțiuni pe deplin conștienți. Mulți oameni au experimentat vise lucide, iar oamenii de știință s-au întrebat mult timp ce se întâmplă în creierul nostru în timpul unui vis lucid. Ceea ce era cunoscut din punct de vedere științific a fost faptul că visătorii lucizi sunt oamenii care pot deveni conștienți de visul lor în timpul somnului, dar procesul care provoca această stare era necunoscut.

Pentru prima dată, oamenii de știință au descoperit acum o tehnică unică pentru a induce visarea lucidă. Cercetătorii și-au dat seama de câteva modalități-cheie pentru a ne ajuta să ne controlăm visele și acest lucru înseamnă că putem să experimentăm toate dorințele lucide, dacă dorim. Potrivit studiului, în primul rând ar trebui să ne trezim după circa cinci ore de când ne-am pus la somn, asta pentru o scurtă perioadă. În această perioadă trebuie să ne inducem în subconștient faptul că dorim să visăm și că ne vom aminti acel vis repetând fraza: “Data viitoare când visez, îmi voi aminti că visez. Îmi amintesc și voi fi într-un vis lucid”. După care evident trebuie să ne întoarcem în pat. Astfel vom intra într-o perioadă de REM, în care visele sunt mult mai probabile.

Studiul a arătat că 46% dintre participanții care au adormit după cinci minute de la terminarea perioadei de inducere în subconștient a stării de visare, au avut vise lucide. Cei care au încercat alte tehnici sau o combinație a acestora aveau vise lucide în proporție de doar 17%. Studiul a fost realizat pe 47 de voluntari împărțiți în trei grupuri.

sursa: http://www.messagetoeagle.com/study-reveals-can-control-dreams-learn-unique-lucid-dreaming-techniques/

sursa: https://www.adelaide.edu.au/news/news95682.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii