Noutăți

Viena – orașul cu cea mai bună calitate a vieții

Capitala Austriei, Viena, își menține locul său de top pentru calitatea generală a vieții, statut dat de compania Mercer care în fiecare an realizează o clasificare a capitalelor și metropolelor lumii în funcție de calitatea vieții. Orașul austriac a câștigat și în acest an concursul internațional – 2016 Quality of Living survey. Orașul Zurich, în Elveția este pe locul doi și orașul Auckland, din Noua Zeelandă, pe locul al treilea.

Vienna-Evening-Tour-–-Danube-Tower-Visit-Included-1024x682
Studiul a examinat condițiile sociale și economice, de sănătate, educație, locuințe și mediul înconjurător, studiu utilizat de companiile mari pentru a face o evaluare corectă în cazul în care acestea ar trebui să se re-localizeze și cât de mult ar trebui să plătească lucrătorii expatriați.

Orașul Viena are o rată scăzută a criminalității și un sistem de transport public eficient și ieftin. O rețea de trenuri subterane (metrou) carea funcționează timp de 24 ore la sfârșit de săptămână.

Jurnalistul și scriitorul austriac Klaus Hübner a trăit in Viena în ultimii 20 de ani și spune că pentru el “calitatea vieții începe cu calitatea apei potabile” – care este excelenta în Viena. El adaugă că serviciile publice din Viena sunt, de asemenea, foarte bune – “orașul este sigur, curat și funcționează fără probleme, cu un transportul public excelent.”

Vienna-sightseeing-2
“Viena s-a clasat în top în ultimii șapte ani în clasamentul publicat”, a anunțat compania Mercer. “Acesta oferă un mediu sigur și stabil de a trăi cu un nivel ridicat de utilități publice și facilități de transport, precum și facilități bune de agrement.”

vienna_sightseeing_05traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

sursa: thelocal.at


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

6 Comments on Viena – orașul cu cea mai bună calitate a vieții

 1. Austria a furat cel mai mult dealungul secolelor Romania, mai mult decat Impriul Roman, Otoman sau URSS.
  Iar daca astazi ce fura talibanii austrieci din Romania prin OMV sau firmele de taiat padurile ar reveni Bucurestiului, acesta ar fi de departe orasul cu nivelul de trai cel mai ridicat din lume.
  Si la noi se vede , cine fura, sau se foloseste de legea facuta stramb , are nivel ridicat de trai.
  Ce-ar fi draga Roxin sa analizezi si distrugerea (doborate cu tunul) a peste 150 de biserici si manastiri din Transilvania a talibanilor austrieci.

 2. cristian c. n. // 24 februarie 2016 at 21:06 // Răspunde

  Normal! Lemnele si benzina le au de la noi moca,basca ceva banci ce-ti controleaza si finantele.Hai ca suntem niste boi!

 3. Hai sa nu ne mai facem pe noi, oamenii de rand in fel si chip. Cu totii ne dezicem de cei ce conduc tara.
  Si nu se intampla doar la noi asta. Din toys lumea locuitorii sunt facuti sa se simta de nimic, ridiculizati si facuti nebuni daca au o perceptie diferita de a conducatorilor.
  In fiecare tara oamenilor li se spune ca ei sunt cei mai pacatosi, ca sunt in top ca narcomani, nr. de avorturi, lipsa de educatie, ca tineretul este pierdut etc. Dar daca stai de vorba cu tinerii, si ei sunt disperati ca nu gasesc o pereche intreaga la minte pentru a-si intemeia o familie.
  Cand pe orizontala nu gasesti solutii, te indrepti pe verticala. Asta este in puterea tuturor oamenilor. E ceva ce nu poate nimeni controla. Si daca am indrepta cate o rugaciune care Cer de fiecare data cand ne gandim la nedreptatile acestei lumi, am face o meditatie vizualizand pacea si armonia intre noi, oamenii, pe intreg pamantul, cu siguranta s-ar crea o forta imensa care ar zadarnici planurile josnice.
  Sa ne unim, asadar in gand, in rugaciune, in meditatie, sa cerem Cerului iertarea, ocrotirea, ghidarea noastra si a urmasilor nostri, pacea pe intregul pamant.

 4. Subscriu celor scrise de Carmen.
  :))

 5. Ce loc frumos pentru migrantii ce vor veni. Toate aceste orase minunate sunt la fel de bune si pt migranti!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii