Noutăți

VIDEO – Noile arme ale Rusiei (rachete care zboară cu 6,5 km/secundă) obligă SUA să regândească sistemul antirachetă

  •  
  •  
  •  

Adevarul.ro: Serviciile de informaţii americane sunt preocupate de momentul când în dotarea armatei ruse vor intra rachetele Avangard, o armă rusească hipersonică capabilă să evite sistemul american de apărare antiaeriană va fi pusă în funcţiune în 2020, relatează CNBC.

Sistemul Avangard, bazat pe o rachetă hipersonică, capabilă să se deplaseze cu o viteză de douăzeci de ori mai mare decât cea a sunetului (adică 6-7 km / secundă), a fost prezentată de Vladimir Putin pe 1 martie în timpul discursului său anual în faţa parlamentului. Potrivit presei americane, în 2016, Moscova a efectuat cu succes două teste ale acestei noi arme. O a treia încercare, în octombrie 2017, nu a avut succes deoarece racheta s-a prăbuşit înainte de atingerea ţintei.

Thomas Karako, şeful proiectului privind apărarea anti-rachete balistice, de la Centrul pentru Studii Strategice şi Internaţionale (CSIS), consideră că sistemul de apărare antiaeriană al SUA nu este capabil să facă faţă unei arme Avangard, îndemnând la introducerea de schimbări în strategia de apărare antirachetă. „Nu putem amâna schimbările ce trebuie făcute în strategia de apărare antirachetă. Foarte rău că am lăsat Rusia să meargă atât de departe”, a avertizat expertul american.

Citește mai mult: Adevarul.ro


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on VIDEO – Noile arme ale Rusiei (rachete care zboară cu 6,5 km/secundă) obligă SUA să regândească sistemul antirachetă

  1. “I-am lasat”,auzi ce zice rahatul!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii