Noutăți

VIDEO: Ce şi cât ştim despre ţara noastră?

206303_1901978720083_1560150526_1991339_2913623_nO prezentare (infografic) realizată în 2012 de Ana Busuioc, studentă pe atunci la Universitatea din Leeds (Marea Britanie) pentru Societatea Românilor din Leeds, o organizație non-profit pentru promovarea României, a făcut înconjurul lumii prin intermediul internetului. (Muzica din prezentare aparţine lui Dave James şi Alfie Granger-Howell – Finger on the Pulse).

La doar 4 zile de la postarea pe canalul youtube, a acumulat 51.000 vizualizări, 2.400 likes și 150 comentarii. Un record menit să trezească interesul internaţional dar şi naţional faţă de ce ştim si ce nu ştim despre ţara noastră.

Într-un interviu acordat pentru stefanturcu.ro în 2014, Ana Busuioc a răspuns câtorva întrebări din care redăm:

Reporter: În cadrul Leeds University Union ai realizat un clip despre România care are mai mult succes pe YouTube decât campaniile Guvernului, Ministerului Turismului de promovare a României. De ce crezi că se întâmplă asta?

Ana Busuioc: Cred că stilul concis, dinamic şi modern al unei animaţii infografice a fost motivul principal pentru care s-a detaşat de alte proiecte legate de imaginea României. În plus, având un scop pur, de informare, şi nu neapărat de promovare forţată a ajutat la crearea unei legături între public şi materialul prezentat. Cred, de asemenea, că a fost şi rezultatul propagării exclusiv prin social media, dând senzaţia de ceva fresh (clipul a strâns 100.000 vizualizari prin facebook sharing în Septembrie – Octombrie 2012).

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii