Noutăți

Veverița “uriașă” Malabar, o veveriță viu colorată. Galerie foto

Veverița uriașă Malabar este o specie de veveriță din genul Ratufa, pe care o putem vedea doar în Asia de Sud. Este o veveriță mult mai mare decât cele pe care le întâlnim prin parcurile noastre. Lungimea capului și a corpului adulților variază între 30-40 cm, iar lungimea cozii poate ajunge și la 60 cm. Un adult mascul cântărește în jur de 2 kg, în timp ce puii cântăresc 74,5 g la naștere și au o lungime maximă de 27,3 cm, cu tot cu coadă.

Poate face salturi de până la 6 m, iar când este în pericol, adesea „îngheață” stând nemișcată printre ramurile arborilor. Dușmanii săi naturali sunt păsările de pradă și leopardul. Veverița uriașă este în cea mai mare parte activă în primele ore ale dimineții și ale serii, odihnindu-se la prânz. Sunt de obicei animale solitare care vin în contact cu alte exemplare doar pentru reproducere. Se crede că specia joacă un rol substanțial în modelarea ecosistemului prin implicarea dispersarea semințelor. Dieta include fructe, flori, nuci și coajă de copac. Unele subspecii sunt omnivore, consumând de asemenea insecte și ouă de pasăre. Sunt extrem de colorate, au blana în nuanțe de bej, gri, crem, alb sau maro.

Dacă ajungeți în această zonă a lumii, cele mai mari șanse de a întâlni o astfel de veveriță le aveți dacă mergeți în rezervația Bhimashankar, înființată în anii 1980, și unde, conform statisticilor, printre ramurile cocotierilor trăiesc circa 2.000 de exemplare.

sursa: https://www.thedodo.com/in-the-wild/indian-giant-squirrel-pictures
sursa: https://www.atlasobscura.com/places/indian-giant-malabar-squirrel
traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Veverița “uriașă” Malabar, o veveriță viu colorată. Galerie foto

  1. Malabar , este o zona in sud-vestul Indiei , unde a predicat Sf. Apostol Toma (necredinciosul !) In Romania se poate cultiva ” spanacul de Malabar ” ( Brasella Rubra si/sau alba ) – vezi si spanacul urcator la statiunea de cercetari legumicultura Buzau !

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii