Noutăți

“Vestele Galbene” CANADIENE îl amenință pe premierul Justin Trudeau, un cunoscut promotor al neomarxismului cultural

Întrebat despre ameninţările proferate pe forumuri ale ”vestelor galbene”, premierul canadian Justin Trudeau şi-a îndemnat joi compatrioţii ”să se asculte unii pe alţii”, promiţând că ”va răspunde temerilor lor”, informează vineri AFP. Aflat de marţi în vizită în vestul canadian, liderul liberal a fost întâmpinat de mai multe ori de manifestanţi ce purtau faimoasele veste galbene fluorescente, devenite simbolul frondei sociale care agită Franţa de două luni şi care s-a propagat deja în alte ţări.

Mai multe grupuri de “veste galbene” au fost formate în ultimele zile în Canada, pe Facebook, unul dintre acestea numărând peste 100.000 de membri, cu afirmaţii virulente împotriva lui Trudeau, atât pentru taxa la emisiile de gaze pe care a impus-o guvernul său, cât şi pentru susţinerea acordată de el multiculturalismului şi imigraţiei. Unii dintre membrii acestor grupuri l-au ameninţat deschis cu acte de violenţă pe premierul Trudeau şi chiar au lansat apeluri la uciderea lui.

Întrebat cu privire la aceste ameninţări, Trudeau a amintit că în Canada “oamenii sunt încurajaţi să vorbească deschis, să-şi exprime opiniile şi îngrijorările”. “Aceasta este una dintre forţele democraţiei noastre”, a subliniat el. “Dacă oamenii sunt în dezacord cu ce fac sau pun întrebări în legătură cu acţiunile guvernului, eu vreau să pot să-i ascult. Vreau să pot face schimb de opinii cu ei şi să discut pentru a vedea cum am putea avansa împreună”, a pledat el, afirmând că vrea să “răspundă temerilor lor, preocupărilor lor, îngrijorărilor lor”.

“Având o ţară atât de diversificată precum Canada (…), este important să ne ascultăm unii pe alţii cu atenţie, pentru că este singura modalitate de a elabora soluţii care să ne ţină uniţi şi să ne îndrepte în direcţia bună”, a mai declarat premierul canadian, în timpul unei conferinţe de presă în Columbia Britanică.

Afirmaţiile sale survin în contextul în care grupuri de “veste galbene” au îndemnat la un weeekend de mobilizare pe întreg teritoriul Canadei, în 12 şi 13 ianuarie, evocând un “act I”, cu referire la vocabularul adoptat de manifestanţii francezi. În condiţiile în care în Canada există destul de puţine sensuri giratorii, locurile de predilecţie ale “vestelor galbene” franceze pentru a bloca circulaţia, şi dat fiind că este foarte frig în ianuarie în această ţară, manifestanţii canadieni sunt îndemnaţi să se reunească în popularele cafenele Tim Hortons: ţara numără aproape 4.000 de asemenea cafenele. (Știre AGERPRES)


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on “Vestele Galbene” CANADIENE îl amenință pe premierul Justin Trudeau, un cunoscut promotor al neomarxismului cultural

  1. LupSinguratic // 12 ianuarie 2019 at 4:53 // Răspunde

    E ok exprimarea liberă cât timp răspunsul oferit deviază subiectul întrebării mai mult decât traiectoria unei comete în jurul soarelui, iar rezultatul este în favoarea lucrurilor impuse fără voia oamenilor de rând ce au principii călcate în picioare de acest călău nesimțit care a vândut canada continuând munca lu taică-su. Îmi este ruşine că mă aflu aici dar cât mai sunt blocat prin meleagurile ăstea măcar să spun ce văd şi ce simt. Este permis total să fi orb şi ignorant, dacă spui adevărul eşti o problemă, dacă o arzi pe credit în vacanță şi te fâlfâi pe socializare eşti binevenit ca de-al lor.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii