Noutăți

Vaquita, „Panda de Mare”, o specie extrem de rară care ar putea să dispară până la finele anului 2018. Unde trăiesc ultimele 30 de exemplare?

Oamenii de știință estimează că în sălbăticie există astăzi mai puțin de 30 de Vaquita, iar în cazul în care eforturile de conservare nu vor fi adoptate și puse în aplicare în cel mai scurt timp, specia ar putea ajunge să dispară până la finele anului viitor. Dacă nu ați mai văzut vreodată un astfel de mamifer, există un motiv întemeiat, această specie extrem de rară trăiește numai în Golful Californiei.

Dacă nu facem ceva astăzi, Vaquita ar putea dispară până în 2018. Pierderea ar fi ca și cum ar fi să pierdem o bucată din Mexic”, a declarat pentru AFP, Jose Villanueva, directorul WWF din Mexic.

Vaquitas este specia cea mai mică și mai periclitată din ordinul cetaceelor. Femelele de Vaquitas tind să crească mai mari decât masculii. În medie, femelele mature au o lungime de 140,6 cm iar masculii doar 134,9 cm. Specia a fost descoperită relativ recent, în 1958, iar semnele sale caracteristice i-au aduc porecla de „panda de mare”. Se hrănește cu plancton sau pești mici și comunică folosind sunete înalte, similare cu ale delfinilor. Vaquitas sunt animale solitare, singurele momente în care interacționează fiind perioadele de împerechere.

Numărul lor redus este direct legat de creșterea braconajului în Golful California între 1993 și 2007. Conform celor de la The Guardian, în anumite părți ale Asiei, aceste mamifere se vând oamenilor bogați care dețin acvarii private la un preț de aproximativ 15.000 de dolari pe exemplar.

vaquita-sea vaquita-dead vaquita_1024

sursa: http://www.sciencealert.com/this-bizarre-creature-you-ve-never-heard-of-could-cease-to-exist-by-2018

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*