Noutăți

Neobișnuitul bloc sub formă de inel din Moscova. Motivul pentru care l-au construit sovieticii…

La începutul anilor 1970, arhitectul rus Evgeny Stamo și inginerul Alexander Markelov au venit cu planuri pentru cosntrucția unui bloc neobișnuită în capitala țarii, Moscova. Blocul avea să fie în formă de inel cu un diametru de aproximativ 150 de metri, având o curte interioară foarte mare, cu locuri de joacă și spații verzi. Clădirea avea să aibă peste nouă sute de apartamente și toate serviciile și facilitățile necesare, inclusiv magazine, o farmacie, o spălătorie și un oficiu poștal dedicat. Când a fost finalizat în 1972, autoritățile au fost atât de impresionate încât au fost elaborate planuri pentru alte contrucții de acest tip în Moscova, însă acestea nu au mai fost finalizate niciodată.

În anul 1980 Moscva urma să găzduiască Jocurile Olimpice de Vară, motiv pentru care autoritățile și-au propus să realizeze încă 4 astfel de clădiri în tot orașul pentru a simboliza logo-ul jocurilor olimpice. Cu toate acestea, în 1979, pe strada Dovzhenko, unde urma să se cosntruiacă cea de a doua clădire, proiectul a fost abandonat. Uniunea Sovietică se afla pe marginea unui colaps din punct de vedere economic, iar clădirile, așa cum s-a constatat, erau prea scumpe atât pentru realizare cât și pentru întreținere ulterioară, fiind mult prea voluminoase. În plus, un pieton, un turist nu ar fi putut să observe niciodată simbolul creat cu ajutorul clădirilor de la nivelul solului, deci investițiile nu prea se justificau.

Clădirea terminată are nouă etaje și peste douăzeci de intrări. Unii spun că găsirea intrării potrivite și localizarea apartamentului corect nu este întotdeauna ușoară.

moscow-bagel-house-12 moscow-bagel-house-32 moscow-bagel-house-42 moscow-bagel-house-52 moscow-bagel-house-62 moscow-bagel-house-72 moscow-bagel-house-86

sursa: samstroy.com // Weird Russia

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii