Noutăți

Studiu la Universitatea din California – Postul poate regenera complet sistemul imunitar

Potrivit cercetătorilor de la University of Southern California, abţinerea de la alimente timp de minim trei zile poate regenera întregul sistem imunitar, iar acest fenomen are loc chiar şi pentru persoanele în vârstă.

Medicii au adăugat că descoperirea ar putea fi deosebit de eficientă pentru persoanele care suferă de afecţiuni ale sistemului imunitar, inclusiv pacienţii care trec prin tratamente de chimioterapie – caz în care s-a constatat că pacienţii au fost protejaţi de impactul toxic al tratamentului dacă au ţinut în prealabil două zile de post.

Cercetătorii sunt de părere că abţinerea de la alimentaţie ajută celulele stem ale corpului să înceapă să producă noi globule albe în sânge (care ajută la combaterea infecţiei în organism).

Lipsa alimentaţiei dă semnalul celulelor stem să înceapă să prolifereze şi să reconstruiască întregul sistem”, a declarat, pentru The Telegraph, Prof. Valter Longo, profesor de gerontologie şi ştiinţe biologice de la University of Southern California.

El a adăugat că organismul îndepărtează, de fapt, părţile care sunt deteriorate, vechi sau ineficiente în timpul procesului de post, creând „literalmente, un nou sistem imunitar”.

Potrivit dr. Longo, sistemul unei persoane reciclează celulele imunitare care nu sunt necesare, în special cele deteriorate, pentru a produce energie în timpul postului.

Pe parcursul studiilor, participanţilor li s-a solicitat să postească în mod regulat între 2-4 zile pe o perioadă de 6 luni.

Studiul a fost lansat în iunie, iar dr. Longo a spus că studiile clinice trebuie să fie finalizate, dar a adăugat că cercetarea pare „foarte promiţătoare”.

Un studiu publicat în revista Science Translational Medicine a descoperit că cinci din opt tipuri de cancer au răspuns pozitiv la post. De fapt, postul a îmbunătăţit ratele de supravieţuire prin încetinirea creşterii şi răspândirii tumorilor.

Citește mai mult: Epoch Times


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii