Noutăți

Una dintre minunile din arhipelagul Canare se află pe… insula primăverii eterne! Galerie foto

Tenerife sau „insula primăverii eterne” se află în apropiere de continentul african și cu toate că de acolo și până în Peninsula Iberică sunt 1000 de kilometri, reprezintă un teritoriu spaniol. E o insulă vulcanică, formată în urma unor erupții subacvatice colosale, care au avut loc în urmă cu 3 500 000 de ani, și, totodată, o faimoasă destinație turistică.

2

În insula Tenerife, ale cărei țărmuri sunt scăldate de către apele neliniștite ale oceanului Atlantic, există un mic sat de munte. Are un nume pe care îl reții lesne și-l uiți anevoie: Masca. Nu este un sat mare, având circa 100 de locuitori. Sătucul Masca se află în Macizo de Teno (Masivul Teno), la o altitudine de 650 de metri și, nu o dată a fost menționat în clasamentele care se referă la cele mai frumoase sate ale lumii. La frumusețea peisajelor din cătunul Masca contribuie grandoarea munților și oceanul ce se vede în depărtare, de pe culmile semețe.1Satul Masca face parte dintre zonele cele mai pitorești ale insulei Tenerife. Acest sat mic, dar înconjurat de variate splendori naturale nu este foarte ușor accesibil, deoarece șoseaua pe care turistul o străbate până acolo nu este una pentru șoferii începători, nervoși sau temători, dar odată ajuns la destinație vei fi răsplătit cu peisaje care-ți taie răsuflarea, pe moment. (Aerul extrem de curat te va ajuta să ți-o recapeți imediat).

4

Incontestabil, drumul până acolo are farmecul său, dincolo de serpentinele strânse și de  toate dificultățile sale. Până nu demult, satul Masca din Tenerife nu era foarte cunoscut. Acum se numără printre punctele de atracție ale insulei. Totodată, e o destinație de vis pentru orice fotograf. Casele, simple dar bine integrate în peisaj, sunt înșiruite pe creasta muntelui, pe marginea drumului șerpuitor.

5

Poziționarea satului în relieful vulcanic al insulei Tenerife este una care-ți stârnește un sentiment amestecat, de încântare și uimire, unii vizitatori spunând că, păstrând proporțiile, Masca se aseamănă întrucâtva cu citadela incașă de la Machu Picchu. La o distanță de trei ore de mers pe jos există un golf de mici dimensiuni, despre care legendele spun că, odinioară, ar fi fost un refugiu al corăbiilor piraților. Se pare că și Masca – preferabilă, ca ascunziș, prin poziția sa greu accesibilă, i-a adăpostit odinioară pe temuții pirați. S-ar putea ca prin cotloanele stâncilor să fi rămas ascunse comori de-ale acelora.

c

Unii dintre vizitatori afirmă că Masca este cel mai frumos sat din tot arhipelagul, nu doar de pe insula Tenerife, așa cum se spune de obicei. Atunci când întrebi pe un cunoscător al zonei „care sunt cele mai interesante locuri din Tenerife?”, sunt șanse mari să ți se spună „Teide”, urmând, apoi, cătunul Masca. Se cuvine să spunem că Teide (Pico del Teide) este atât cel mai înalt vârf al Spaniei, cât și unul dintre cei mai semeți vulcani ai Terrei, la cei 3717 metri ai săi.

Oricât de frumos ar arăta satul Masca în pliantele turistice, vizitatorul tot va fi luat prin surprindere de către priveliștile grandioase, fermecătoare, atunci când va ajunge la fața locului!

b

6

9

d

Autor: Tomi Tohăneanu

Surse: wikipedia.org, www.spain-tenerife.com, www.spain-holiday.com

Imagini: www.amazingtenerife.com, zonnigtenerife.webklik.nl, ravelwithkat.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii