Noutăți

Un trib din Mali posedă cunoștințe avansate de astronomie. Știu lucruri despre o stea care NU se vede… decât cu TELESCOPUL. De unde?

În Mali, Africa, există un trib care are cunoștințe astronomice extrem de precise cu privire la o stea are nu este vizibilă pe Pământ decât cu ajutorul telescoape moderne și de înaltă performanță. Cum este posibil ca membrii tribului Dogon să dețină atât de multe informații despre Sirius B, care nu poate fi văzută cu ochiul liber, iar astronomii au speculat despre posibila ei existență abia în anii 1830, după ce au dezvoltat matematic un model teoretic al orbitei sale în jurul lui legendarei stele Sirius.

Sirius este cea mai strălucitoare stea de pe cer, se află la aproximativ 8,7 ani lumină de Pământ, și este însoțită de această stea albă pitică denumită astăzi Sirius B.

Știința modernă a determinat faptul că Sirius B trebuie să fie făcută dintr-o materie super-densă, însă din ce anume nu prea avem informații. Membri tribului Dogon, susțin că strămoși lor i-au învățat despre această stea cu secole înainte ca astronomii occidentali să înceapă să își îndrepte echipamentele sofisticate către cer. Pentru ei, Sirius este un sistem de trei stele. Aceștia descriu cu exactitate Sirius B ca fiind o stea însoțitoare pentru Sirius, că are o perioadă orbitală de 50 de ani, că se deplasează în jurul lui Sirius A de-a lungul unei căi eliptice și că este făcută dintr-o substanță care nu se găsește pe Pământ.

maxresdefault

Dogon-diagram

De asemenea membri tribului susțin că au înțeles că Pământul și alte planete se rotesc și că orbitează în jurul stelelor șă că planeta pe care noi o denumim Saturn are un inel de praf în jurul său.

Puteau acești oameni să vadă steaua Sirius B cu proprii lor ochi în trecut? Astronomii susțin că nu, chiar dacă în trecut Sirius B ar fi fost o stea gigant, acest lucru ar fi trebui să fie cu zeci de mii de ani în urmă, timpuri în care omul nu avea asemenea preocupări astronomice. Potrivit legendelor locale, informaţii despre Sirius B le-au primit de la Zeul Nommo, care provenea din sistemul stelar Sirius.

15-Incredible-Images-Of-The-Mysterious-Tribe-23 sirius

sursa: ancient-origins.net/

sursa:theepochtimes.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii