Noutăți

Un tânăr campion național la Arte Marțiale locuiește într-un fost grajd, din cauza sărăciei. Voință Uriașă vs. Destin Potrivnic. Cine va câștiga?

La câțiva kilometri de Capitală, în comuna Chiajna, locuiește un tânăr care a învățat de la o vârstă fragedă că pentru a ajunge la succes trebuie să fii dispus să te iei la trântă cu viața. Un tânăr căruia deși soarta nu i-a pus totul pe tavă precum altor adolescenți, deține o colecție impresionantă de medalii, obținute într-o activitate sportivă de excepție. Alexandru se află la un pas, doar, de obținerea centurii negre la karate, a obținut deja un loc III la campionatul balcanic și a devenit campion național în mai multe rânduri.

1

Partea tristă este că actualmente băiatul și mama sa locuiesc, sub semnul unui continuu provizorat, într-o construcție care anevoie poate fi numită locuință. Este un fost grajd, în care mai înainte erau ținuți caii, iar acum, după câteva reparații și sumare amenajări, servește de locuință pentru băiat și pentru mama sa, care de pe urma muncii sale istovitoare câștigă doar câteva sute de lei lunar, la care se adaugă alocația băiatului. Nici măcar acea modestă locuință nu o dețin în proprietate, ci sunt oaspeți permanenți ai unei mătuși.

Deși este evident că nu are cine știe ce studii, mama lui Alexandru și-a crescut copilul, din câte se vede, cu frica lui Dumnezeu și pentru a-i susține în continuare educația și activitatea sportivă își suplimentează veniturile strângând sute de sticle de plastic pe care le vinde unei firme de profil, pentru a fi reciclate. E greu să concepi, în aceste condiții, că băiatul poate avea parte de o alimentație de efort, compatibilă cu munca pe care o depune la antrenamentele dure, prin care trece oricine aspiră la rezultate sportive de vârf. Și, cu toate acestea, medaliile pe care le-a obținut băiatul în anii de practicare a artelor marțiale atârnă greu.

3

Pentru a se prezenta la antrenament, băiatul trebuie să ajungă în București. La rândul său, mama sa face naveta în toate zilele de lucru, fiind angajată ca femeie de serviciu de către o asociație de proprietari.  Ca și cum nu le-ar fi deja destul de greu, mai sunt și zile în care ruda care îi găzduiește le dă de înțeles celor doi că ar face bine să-și găsească un alt sălaș. Băiatul spune că necazurile și dificultățile îl motivează și mai puternic, spre a ajunge la liman cu ajutorul sportului.

De la karate, Alexandru a deprins obișnuința unei bune focalizări psihice, astfel că reușește să facă abstracție de impedimente și obstacole, având privirea orientată către viitor, către țelurile sale. Aspiră necontenit la locul întâi și colecția sa de medalii sporește de la an la an. Se vede deja la Jocurile Olimpice de peste patru ani. De fiecare dată când pleacă la antrenament lasă în urmă o locuință amenajată într-un fost grajd, însă cel important pentru evoluția sa viitoare este faptul că știe precis unde trebuie să ajungă!

4

Autor: Tomi Tohaneanu

Surse: www.digi24.ro, pressone.ro/, www.activenews.ro/

Sursă imagini 1,2,3 și 4: captură Digi24.ro

Video: PressOne


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Un tânăr campion național la Arte Marțiale locuiește într-un fost grajd, din cauza sărăciei. Voință Uriașă vs. Destin Potrivnic. Cine va câștiga?

  1. Haideti sa il ajutam! Merita! Un numar de cont?

  2. se pare ca nimen nu este interesat in al ajuta pe baiat,din 2016 nici o alta postare de cum poate fi ajutat.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii