Noutăți

Un studiu arată că decesele astronauţilor nu pot fi puse pe seama radiaţiilor spaţiale

Până acum, una dintre concepţiile generale cu privire la călătoria în spaţiu era că astronauţii riscă să contracte cancer şi boli ale inimii ca urmare a unei expuneri prelungite la razele Soarelui.

Un studiu nou arată însă că aceştia nu mor prematur, deşi misiunile de lungă durată pot avea consecinţe serioase asupra lor.

Studiul publicat în Scientific Reports nu a reuşit să asocieze expunerea la radiaţii spaţiale cu un risc crescut al unei morţi cauzate de cancer sau boli cardiovasculare printre astronauţi şi cosmonauţi.

Rezultatul este surprinzător şi, într-o oarecare măsură, încurajator, ţinând cont de faptul că, până acum, se credea că radiaţia îi va afecta pe astronauţii plecaţi în misiuni şi le va scurta viaţa acestora.

Pentru acest studiu, oamenii de ştiinţă din cadrul Mortality Research & Consulting, Inc. din California au luat în calcul un total de 418 persoane care au călătorit în spaţiu, 301 astronauţi şi 117 cosmonauţi, practic toţi astronauţii NASA care au călătorit în spaţiu din 1959 până în iulie 2018 şi toţi cosmonauţii sovietici/ruşi care au călătorit în spaţiu din 1961 până în decembrie 2017.

În total, 89 dintre aceştia au murit, 53 de astronauţi şi 36 de cosmonauţi.

Cercetătorii au fost însă interesaţi numai de decesele cauzate de cancer sau de boli ale inimii, acestea fiind de obicei asociate cu expunerea la radiaţii.

Citeste mai mult: Adevărul


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii