Noutăți

Un străvechi monument neolitic din Cornwall (Anglia) prezintă SEMNE MISTERIOASE, VIZIBILE DOAR ÎN LUMINA LUNII. S-ar putea să nu fie singurul!

Monumentele ridicate în Neolitic, cum ar fi Stonehenge (Marea Britanie), ar fi putut fi folosite și pentru ceremonii nocturne, după cum indică noile cercetări. De pildă, o analiză efectuată asupra monumentului Hendraburnick Quoit din Cornwall a scos la iveală mai multe semne săpate în stâncă ce sunt detectabile numai în lumina lunii sau doar în lumina slabă Soarelui ce apune, sugerând că obiectivul ar fi trebuit să fie privit (mai demult) și într-o lumină mai puțin intensă, pentru identificarea tuturor gravurilor pe care le prezintă.

În cazul monumentului neolitic amintit, cele mai multe dintre semnele gravate sunt vizibile numai în lumină slabă, în vreme ce la lumina zilei nu sunt vizibile decât 13 dintre acestea. În plus, arheologii au descoperit numeroase bucăți de cuarț împrăștiate în jurul anticului monument, acestea fiind folosite, probabil, în ceremoniile de acum câteva milenii, pentru însușirea lor de a reflecta lumina focului sau lumina Lunii.

j

3

Cercetările anterioare sugerau că structurile megalitice din Marea Britanie au fost folosite în principal în timpul zilei, în baza unor observații și constatări cum ar fi aceea că pietrele de la Stonehenge, din Wiltshire, sunt aranjate într-un mod ce sugerează că oamenii care l-au construit, cu mii de ani în urmă, obișnuiau să sărbătorească solstițiul de vară, an de an.

b

5

Noul studiu, publicat în jurnalul de arheologie Time and Mind, proiectează o lumină nouă asupra unor astfel de monumente, în jurul cărora europenii de demult organizau ceremonii care pentru noi, cei din modernitate, constituie un total mister. Dr. Jones susține că multe alte monumente megalitice de acest fel din Marea Britanie ar putea fi acoperite de simboluri și inscripții încrustate în piatră, nedescoperite până acum, care au neobișnuita proprietate de a nu deveni vizibile decât în lumina slabă a Lunii sau a apusului de Soare. Acest lucru ar putea fi valabil și pentru monumentele megalitice din alte zone ale Europei, inclusiv din România, care nu au fost studiate sub acest aspect. Recenta descoperire a fost făcută întâmplător, în vreme ce arheologii efectuau fotografii ale monumentelor în condiții de lumină scăzută.

Încă nu se știe de ce vechii locuitori din insulele britanice (și probabil și alți europeni din vechime) gravau misterioasele lor semne pe suprafața megaliților astfel încât să nu fie vizibile decât în amurg sau sub razele astrului nopții. Oare cei care le-au realizat doreau să ascundă ceva de privirile celor neinițiați? Iar dacă așa au stat lucrurile, oare ce aveau de ascuns?

i

h

g

c

e

d

a

Surse: www.telegraph.co.uk, www.dailymail.co.uk

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Un străvechi monument neolitic din Cornwall (Anglia) prezintă SEMNE MISTERIOASE, VIZIBILE DOAR ÎN LUMINA LUNII. S-ar putea să nu fie singurul!

  1. cetățeanul tulburat // 18 iulie 2017 at 7:31 // Răspunde

    …multe bazaconii se mai scriu prin daily mail sau the telegraph, in epoca modernă de spălare a creierului în masă nu se va spune niciodată adevărul, dacă ar fi cercetătorii corecți ne-ar spune că Stonehenge are peste un milion de ani de când acele blocuri de granit au fost amplasați si slefuiți în locația respectivă…Apoi întotdeauna se speculează tot felul de teorii, ca până la urmă ajung s-o dea în mister…dar de ce să nu speculăm o teorie când Stonehenge era proaspăt construit … servea ca un portal?! De ce trebuie să fie totul templu, ritualuri, cancanuri etc.etc.
    O altă speculație ar fi ca nu departe de Stonehenge ar mai exista unul, doar că e acoperit cu pământ și dacă s-ar apuca englezoii de treabă ar putea să rescrie istoria planetei…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii