Noutăți

Un Senator român face acuzații GRAVE: Peste jumătate din firmele străine care exploatează resursele naturale ale României NU au plătit niciun leu din redevențele datorate statului român

ActiveNews.ro: Senatorul PNL, Daniel Zamfir, a făcut acuzații foarte grave atât la adresa statului român, cât și la adresa companiilor străine care exploatează resursele naturale ale țării. Zamfir susține că sunt companii care nu au plătit, timp de 20 de ani, niciun leu din redevențele pe care trebuiau să le achite, conform contractelor. Mai mult, acest veritabil jaf a fost realizat cu concursul Agenției Naționale a Resurselor Minerale, iar ministrul economiei a confirmat informația.
daniel zamfir„INCREDIBIL!!!! INIMAGINABIL!!!
Astazi la audierile din Comisia economică a Senatului, ministrul economiei, Gheorghe Simon, confirma jaful pastorit de Agenția Națională a Resurselor Minerale! Am aflat că sunt societăți comerciale care n-au plătit NICIODATA, rețineți NICIODATA, niciun leu redevență Statului Roman, deși exploatează resurse de peste 20 de ani!!!  Angajații Statului n-au urmărit, și când au urmărit și au constat că nu plătesc, nu le-au retras licentele și nici nu s-au preocupat de recuperarea datoriilor!

Am solicitat de urgență conducerii nou instalate a ANRM sa recupereze de urgență sumele datorate Statului român și să prezinte un raport detaliat al situației. S-a tot vorbit de jaf in tara, dar așa ceva, de atâția ani, cu complicitatea autorităților Statului, eu nu mi-am imaginat!!! Apropo, n-ar trebui sa intervină și alte organe ale Statului??”, a scris senatorul pe facebook.

Mai târziu, într-o emisiune de la Antena 3, senatorul a precizat că afirmațiile sale sunt susținute de un raport al Curții de conturi, în care se constată că „din 69 de societăți verificate, 32 nu au plătit niciodată, numai una avea plata redevenței la zi”. Conform acestuia, statul român a fost păgubit  cu sute de milioane de euro.

Un raport al Curții de Conturi dat publicității în 2016  arăta că Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) nu a aplicat legea și a stabilit un preț de referință a gazelor naturale extrase în România în alte condiții decât cele stabilite prin Legea petrolului din 2004. spune instituția de control.

Aceasta a determinat scăderea redevenței petroliere cuvenită bugetului de stat, pentru perioada 2011-2015, cu aproximativ 4,67 miliarde lei (1,39 miliarde dolari), arată un raport de audit al performanței privind concesionarea resurselor minerale ale țării în perioada 2011-2015, publicat de Curtea de Conturi, informa atunci, ActiveNews.ro.


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

5 Comments on Un Senator român face acuzații GRAVE: Peste jumătate din firmele străine care exploatează resursele naturale ale României NU au plătit niciun leu din redevențele datorate statului român

 1. Confiscare si nationalizare se cheama operatiunea ce trebuie urmata de asa zisul stat Roman.

 2. Pai sunt firme de exploatare a resurselor care au incheiat contracte cu statul cu redevente 0(zero). Pe stat nu la interesat decat spaga nu si redeventa.Vezi ExxonMobil si Carlyle Group care extrag gazul nostru din Marea Neagra cu redevente? Ia ghiciti voi.

 3. cetățeanul tulburat // 8 decembrie 2017 at 16:30 // Răspunde

  Trăim pe planeta bandiților…autoritățile statului mafiot sunt de fapt alese să inrobească populația…practic joaca asta pe planetă cu alergatul după bani să plătim facturi la energie este deja plictisitoare.
  Faptul că ne sunt suprimate informațiile cum să ne construim singuri mașinării să captăm energie gratis, e doar chestiune de timp până ne vom elibera de caracatița globalistă monopolistă.

 4. Nu voi liberalii si taranistii ati persiflat pe cei care strigau in 1990 ca NU NE VINDEM TARA !! N-ati vandut-o, ati dat-o degeaba !!

 5. Pai deh, cand esti cea mai infecta Colonie a tripletei demonice SUA-UE-Israel, trebuie sa-ti respecti statutul si sa faci șmotru, adica, pe de-o parte lasi corporatiile “stapanilor strategici” sa faca profituri maxime pe seama propriului popor, fara sa primesti nimic in schimb, iar pe de alta parte, trebuie sa le cumperi(si astfel sa te indatorezi) toate rebuturile militare (pe care altfel, le-ar fi casat), la preturi de platina!
  Traim in Colonie si “astia” ne ocupa totul din ea!!!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii