Noutăți

Un român a câștigat premiul pentru cel mai bun regizor la Festival of Globe 2015 de la San Francisco

“Festival of Globe” este unul dintre festivalurile dedicate exclusiv filmelor independente.

Festivalul a avut loc luna aceasta în San Francisco, iar printre vedetele prezente la festival au fost Sharon Stone, Jane Fonda, Mischa Barton, Martin Sheen şi Jackie Chan.

Filmul ‘Terapie pentru crimă’ a fost singurul film românesc selectat în competiţia oficială pentru ficţiune şi a concurat cu filme din Turcia, Irlanda, China, India, Kosovo, Malaesia, SUA şi UK.

Kiki Vasilescu a câştigat premiul pentru cel mai bun regizor al unui lung metraj pentru filmul ‘Terapie pentru crima’ în cadrul acestui festival.

kiki vasilescu

Realizat din fonduri 100% independente, coproducător Cosmin Ghinea şi coordonat în post-producţie de către Dan Burlac, după un scenariu de Kiki Vasilescu, filmul a rulat în cinematografele din România la finalul anului 2014. În premieră pentru România, pe baza scenariului a apărut şi un roman, omonim, scris de către regizor împreună cu Bogdan Hrib, tipărit tot în 2014.

Francisco-Global-Movie-Fest-And-Festival-Of-Globe-FOGSV-Awards-2015-Details

După câştigarea premiului, Kiki Vasilescu a declarat că acesta a fost o surpriză. ‘Din peste 3000 de filme înscrise, juriul a selectat 15 filme de lung metraj pentru competiţia finală, iar vizionarea acestora a fost un adevărat maraton întins pe perioada a 10 zile. Mă bucur să văd că eforturile depuse de regizorii independenţi încep să fie din ce in ce mai apreciate. Mai mult, mă bucur că un film românesc independent comercial reuşeşte să câştige un premiu pe teritoriu american’.

Kiki Vasilescu se află în prezent în Los Angeles și lucrează la primul său documentar, produs de firma East Movies în colaborare cu un fost executiv al Paramount Pictures, urmând să lanseze pe piaţa românească o carte despre producţia de film independent comercial.

sursa: rrc


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Un român a câștigat premiul pentru cel mai bun regizor la Festival of Globe 2015 de la San Francisco

  1. Felicitări din toată inima! La mai mult şi la mai mare!

  2. FELICITARI SI TE ASTEPTAM CU OSCARUL,HA HA

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii