Noutăți

Un renumit jurnalist francez are origini românești!

Michel Drucker a realizat sute de interviuri cu celebrităţi din lumea întreagă: Brigitte Bardot, Sophia Loren, Robert de Niro, Simone de Beauvoir etc. Puţini ştiu însă că celebrul realizator TV francez, are origini româneşti. Strămoşii săi au trăit în Davideni, un sat din judeţul Neamţ.

Michel-Drucker_closer_star_large
S-a născut în 1942 în Vire, (Normandia) nordvestul Franței. Tatăl său, Abraham Drucker, de profesie medic, s-a născut în satul Davideni, judeţul Neamţ. În anii ’30, Abraham Drucker alături de familia sa, s-au mutat în Franţa.

Michel Drucker este căsătorit cu actrița franceză Dany Saval, este unchiul actriței Lea Drucker și jurnalistei tv, Marie Drucker (postul tv France 2).

Şi-a început cariera în anii ’60, ca reporter la departamentul sport al canalului RTF, apoi a devenit unul dintre comentatorii oficiali ai celor mai importante meciuri de fotbal din Franţa. În anul 1966, a fost ales moderator al uneia dintre primele emisiuni de divertisment din istoria televiziunii franceze: TILT.  Printre emisiunile care i-au adus faima, „Les Rendez-vous du Dimanche”, „Champs-Élysées” sau „Victoires de la musique”.

În prezent produce și prezintă emisiunea Vivement Dimanche, care se difuzează în fiecare duminică dupa amiaza pe posturile tv Frnce 2 si TV5 Monde. Spune despre el îsuși că a fost pe ecran atât de mult timp și atât de permanent, încât unii oameni consideră că el a fost inclus în prețul unui televizor!

michel-drucker-dany-gala1
Încă de mic am învăţat că, dintre toate ţările din Europa de Est, România este cea care este cea mai apropiată de Franţa şi de limba franceză. România copilăriei mele înseamnă un pic de limba română, un pic de idiş şi un pic de germană. Dar mai înseamnă şi vioara tatălui meu care era violonist amator deşi era medic, dar, din când în când, obişnuia să cânte pentru că iubea muzica. Îmi amintesc ia mamei mele pentru că mama luase cu ea din România iile. Şi, de fiecare dată când vin la Bucureşti şi văd o ie, am flashback-uri. Mi-o amintesc pe mama cântând la mandolină. Şi apoi, evident, îmi amintesc discuţiile despre România”, a declarat Michel Drucker într-un interviu acordat postului tv Digi24.

Mama sa, Lola Schafler, a păstrat ani la rând, obiecte tradiţionale româneşti, îşi aminteşte Michel Drucker în interviul citat.

„Părinţii mei, originile mele (n.r. – româneşti) şi Carpaţii. Ştiţi? Tatăl meu a murit la 91 de ani, ar fi putut trăi 100 de ani pentru că avea o inimă sănătoasă dar a făcut un cancer. Era de neoprit. Ne-a transmis energia lui şi mie şi fraţilor mei. Mie mai ales mi-a transmis pasiunea pentru oameni, răbdarea de a învăţa, de exemplu, un cântec de-al lui Johnny Hallyday, puterea de a nu obosi niciodată. Am un moral de sportiv, o calitate de altfel deprinsă la primul meu loc de muncă”, a îcheiat Michel Drucker interviul mai sus menționat.

surse: wikipedia, France 2, digi24


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa


2 Comments on Un renumit jurnalist francez are origini românești!

  1. Anghelina Ursulescu // 25 mai 2015 at 23:27 // Răspunde

    Încă o dovada că românii sunt inca din cele mai vechi timpuri oameni inteligenti cu rezultate deosebite în toate domeniile :jurnalism, medical, arata, stiinta,sport etc! Felicit pe cei ce au rezultate!
    Cunosc acest jurnalist de laTV si urmareesc emisiunea lui februarie buna! Felicitare pentru realizări!

  2. Hm, origini “românesti” cam israelite. Tatàl sàu, Abraham, s-a nàscut în România, dar a plecat cu toatà familia în 1925 si pàrintii lui nu se nàscuserà în România. A fost medic sef la lagàrul de la Drancy si a ajutat pe germani sà identifice evreii. Bunurile familiei au fost confiscate la eliberarea Frantei.
    Cât despre mama lui Michel, Lola, evreicà nàscutà în Viena, e si mai putin româncà. Pàsàri càlàtoare…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii