Noutăți

Un deșeu spațial va lovi Pământul în data de 13 noiembrie. Unde va cădea acesta?

Jonathan McDowell de la Centrul Harvard Smithsonian pentru Astrofizică: “O bucată de istorie pierdută în spațiu vine înapoi să ne bântuie.”

Oamenii de știință au prezis că un deșeu spațial va reintra în atmosfera terestră în data de 13 noiembrie. Cel mai probabil acesta va cădea în ocean, la aproximativ 65 km de statul Sri Lanka, o țară insulară situată în sudul Asiei, în Oceanul Indian. Numit WT1190F, obiectul are acum 2 metri lungime și o formă concavă. A fost redescoperit tocmai în această lună, după ce cercetătorii au uitat de prezența sa.

ASCULTĂ:
Banner Radio bun
http://frecventa-sufletului.ro/

Conform speciliștilor, deşeul respectiv face parte dintr-un modul al unei rachete sau un panou spaţial abandonat în timpul unei misiuni.

Potrivit lui Gareth Williams, astronom la Minor Planet Center din cadrul Universităţii Cambridge din Statele Unite, WT1190F este un obiect rar. Cercetătorii urmăresc în prezent doar 20 de gunoaie spațiale ce orbitează în jurul Pământului, însă acesta este primul pe care o să îl poată vedea intrând în atmosfera terestră.

Deși impactul nu este considerat un lucru care să atragă atenția lumii, cei implicați cred cea mai mare parte a deşeului spaţial, dacă nu în totalitate, se va dezintegra în atmosferă. Totuși, vasele aflate în largul coastelor micuțului stat din Asia vor fi avertizate să fie atente în acea zi.

sursa: sciencealert.com

Traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Un deșeu spațial va lovi Pământul în data de 13 noiembrie. Unde va cădea acesta?

  1. cu 22 septembrie cum ramane ??? inc mai astept cometa aia…

  2. Adrian Yogoshima // 29 octombrie 2015 at 4:32 // Răspunde

    Sunt sute de mii de deșeuri în spațiu care îngreunează enorm sateliți care funcţionează.În Germania Ariane are stația care depistează deșeurile spațiale și coordonează în timp real poziția fiecăruia până la câţiva centimetri.Rusia,America,Japonia dețin sisteme de depistare,securitatea națională depinde……

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii