Noutăți

Un computer mai mic decât un bob de orez!

Studenții de la o universitate din Statele Unite au creat cel mai mic calculator autonom, mai mic decât un bob de orez.

Dacă ne uităm la trecutul calculatoarelor, vom vedea cum acestea ocupau spații imense în cadrul unor încăperi. Acum, la zeci de ani distanță de la apariția primelor calculatoare, cercetătorii de la Universitatea din Michigan au reușit să creeze un calculator de dimensiunea unui bob de grâu. După cum scriu cei de la CNET, este posibil ca acesta să fie cel mai mic calculator autonom din lume la acest moment.

collage-micro-mote
Noul mini-calculator, denumit Micro Mote, este rezultatul a zece ani de muncă. Acesta este capabil să facă fotografii, să înregistreze temperatura și afișeze presiune din orice mediu. Astfel, creatorii speră să-l implementeze în cadrul sectoarelor medical și industrial. Cei din industria petrolieră sunt și ei interesați de M^3, acesta putând fi folosit la identificarea unor rezerve ascunse de țiței înainte de finalizarea exploatării.

Pentru a se ajunge la asemenea dimensiuni, creatorii Micro Mote au apelat la o baterie de dimensiuni foarte mici, sacrificând în același timp capacitatea. Pentru a transmite comenzi, este folosită lumina la frecvențe foarte înalte, calculatorul transmițând după aceea informațiile către un al PC cu ajutorul frecvențelor radio convenționale. Este capabil să facă fotografii, (dacă este conectat la o cameră), să înregistreze temperatura și să afișeze presiune din orice mediu.

2759DA5800000578-3029247-image-a-1_1428438611235

surse: Universitatea din Michigan, playtech.ro, dailymail.co.uk


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Un computer mai mic decât un bob de orez!

  1. gata! De acum vom lansa satelitii in spatiu cu prastia!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii