Noutăți

Un candelabru magnific uimește în Muzeul “Victoria și Albert” din Londra, cel mai mare muzeu de artă și design decorativ din lume. Galerie foto

Un candelabru magnific atârnă sub cupola intrării principale a Muzeului Victoria și Albert din Londra, cel mai mare muzeu de artă și design decorativ din lume. Candelabrul din sticlă arată un organism viu, a fost proiectat de sculptorul american Dale Chihuly și instalat pentru prima dată în 1999.

Deşi este folosit termenul candelabru pentru a-l descrie, din punct de vedere tehnic, acesta este o simplă sculptură agățată de tavan, neexistând nicio sursă de iluminare implementată. În mod normal, fluxuri de lumină exterioară sunt îndreptate spre această construcţie pentru a o ilumina, iar numai ocazional au fost montate lumini pe această piesă. În cea mai mare parte a zilei, lumina naturală străluceşte pe partea inferioară a structurii de sticlă, creând fenomenul de reflexie a luminii în toată încăperea.

Candelabrul” pleacă de la o înălțime de 27 de metri, are 12 metri în diametru şi este confecţionat în aproape în tregime din sticlă suflată. În compoziția sa vom întâlni sticlă albastră, verde sau galbenă, fiind compus dintr-un amestec de tentacule turbionare, cu vârfuri ascuţite proeminente, care se extind spre exterior, asemenea celor pe care le posedă o caracatiță.

Lucrările de sticlă ale lui Dale Chihuly pot fi găsite în peste 200 de colecții muzeale din întreaga lume. 

va-chandelier-dale-chihuly-11[6] va-chandelier-dale-chihuly-7[2] va-chandelier-dale-chihuly-5[2] va-chandelier-dale-chihuly-2[10] va-chandelier-dale-chihuly-1[2] va-chandelier-dale-chihuly-12[2]

sursa: http://www.amusingplanet.com/2014/10/the-chandelier-at-victoria-and-albert.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii