Noutăți

Un asteroid de dimensiuni uriașe va trece săptămâna viitoare foarte aproape de planeta noastră

Asteroidul 2016 NF23, mai mare decât o piramidă egipteană, urmează să treacă pe lângă Terra în data de 29 august, la o distanță de aproape cinci milioane de kilometri de planeta noastră. Potrivit celor de la NASA asteroidul se apropie de Pământ cu viteza de 32186.88 kilometri pe oră, adică cu 9 km pe secundă. Este o distanță de vreo 13 ori mai mare decât cea dintre planeta noastră și Lună. În termeni științifici, asteroidul va trece pe lângă Terra la o distanță de aproape .03 unități astronomice. Totuși, distanța apropiată la care va trece pe lângă Terra NF23 i-a determinat pe cercetătorii americani să fie foarte atenți cu privire la traiectoria sa, asta pentru că orice asteroid care trece pe lângă Pământ la o distanță de .05 unități astronomice și are o magnitudine absolută de cel puțin 22 de unități, este considerat periculos. Asteroidul care ne va “vizita” de la distanță are o magnitudine absolută de 22,9 unități.

Dacă un astfel de asteroid ar lovi Pământul ar putea rade de pe hartă un întreg oraș și ar ucide milioane de oameni. În ciuda faptului că suntem la o distanță de 4.828.032 kilometri, viteza și mărimea asteroidului sunt suficiente pentru ca NASA să-l considere un pericol deoarece orice asteroid care se află la o distanță mai mică de 7.483.449 kilometri de planeta noastră și cu un diametru mai mare de 152.4 de metri este considerat “periculos”, iar traiectoria sa poate să se modifice.

Și tot potrivit agenției americane, cel mai periculos asteroid, care este posibil să ne lovească planeta, va ajunge aici pe 21 septembrie 2135, este de mărimea Statuii Libertăţii și ar putea intra în coliziune cu Pământul, dacă, până atunci, omenirea nu va găsi o soluţie salvatoare.

sursa: https://www.express.co.uk/news/science/1006947/NASA-asteroid-warning-asteroid-NF23-bigger-pyramids-skim-Earth
traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii