Noutăți

Un artist nipon a confecționat reproduceri ale unor insecte, doar din bambus, cu o măiestrie extraordinară. Unele creații par a fi insecte reale!

Dat fiind realismul creațiilor sale confecționate cu migală din bambus, se poate spune că niponul Noriyuki Saitoh este un maestru greu de egalat, ca iscusință. Insectele de bambus ale lui Saitoh sunt realizate în toată complexitatea detaliilor anatomice pe care le prezintă speciile reale.

De la antenele cu înfățișare sârmoasă ale lăcustelor și până la aripile străvezii și brăzdate de nervuri ale libelulelor sau cicadelor, fidelitatea pe care Noriyuki Saitoh o vădește în reproducerea realului și naturalului prin intermediul insectelor sale de bambus este uluitoare.

Saitoh

Radasca

Desigur, versatilitatea naturală a bambusului îi este de un mare ajutor, în realizarea unor asemenea opere de finețe, îngăduindu-i artistului să îndoaie, să încrusteze și să prelucreze cu măiestrie straturile materialului, pentru a reproduce fiecare detaliu anatomic.

Unele dintre realizările talentatului japonez se apropie de perfecțiune, în privința asemănării cu originalul, cu insectele reale. Și totuși, afirmă artistul, prioritatea o au, mai degrabă, caracteristicile reale și impresia generală, decât acuratețea proporțiilor. Imaginile în care apar creațiile sale se află mai presus de orice descrieri și cuvinte. Nu putem privi aceste remarcabile opere de artă, fără a ne gândi la migala și dificultatea muncii dedicate confecționării lor.

Cuib de viespi

Musca

libelula

Gandac 2

Gandac

Libelula 2

Insecte Saitoh

Insecta

Sursa: www.odditycentral.com

Text: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii