Cunoaste lumea

Noutăți

Un altfel de turism inspirat de Ursa Mică

  •  
  •  
  •  

Ursa Mică este prima stațiune de tip glamping din România care îți oferă o experiență inedită în natură la 1,200m altitudine, pe culoarul Rucăr-Bran, la granița satelor Sirnea și Ciocanu.

Locul  îți oferă un peisaj impresionant 360 de grade. De aici se poate pleca pentru plimbări de o zi.

Pentru vizitarea locațiilor din împrejurimi se recomandă Cheile Zărneștiului, Castelul Bran, Peștera Dâmbovicioara, Cheile Dâmbovicioarei, Peștera Valea Cetății Râșnov, Cetatea Râșnov, Cheile Râșnoavei, Dino Parc, Peștera Liliecilor și întreg Parcul Național Piatra Craiului, Parcul Național Bucegi, satele tradiționale românești Ciocanu, Șirnea, Peștera, Măgura; Poiana Brașov, Rezervația de urși de la Zărnești, Mânăstirea Nămăiești, Mânăstirea Rupestra Sinca Veche, tranșeele din Primul Război Mondial, Peștera Ulucele.

Încă necontaminată de turism excesiv, zona satelor Ciocanu-Sirnea rămâne o expresie a legăturii fundamentale dintre oameni, animale și munți. Într-un fel e definiția simplă și curată a românilor, neamul de păstori” aflăm de la carpathianursa.ro.

Prinde-te în jocul de la Focul lui Sâmedru, la festivalul care marchează începutul iernii din calendarul oierilor. Sâmedru este protectorul ciobanilor și unul din greii mitologiei românești.

Zis și Sumedru, sau și mai bine zis, Sfântul Dumitru, el vine împreună cu Sângeorz (Sfântul Gheorghe) și delimitează cele două anotimpuri: iarna și vara, singurele care contează când vine vorba de oierit.

Gustă din preparatele de sezon în fața focului gigant, sau încearcă să prinzi Răvășitul Oilor, altă festivitate veche de când lumea. Ambele sunt la final de octombrie.”

Denumirea provine de la Ursa Mică sau Carul Mic, o constelație, destul de mică și slab luminoasă, situată în emisfera nordică a cerului.

Își datorează celebritatea celei mai strălucitoare dintre stelele sale, α Ursae Minoris, steaua care marchează Polul Nord ceresc, Polaris.

Constelația Ursa Mică, deși este de origine antică (Ptolemeu o cataloga în Almageste), nu prezintă, în acea epocă, marele interes pe care îl prezintă acum întrucât ceea ce denumim acum Polaris nu indica Polul Nord ceresc.

Făcând parte, după toate aparențele, la origine, dintr-o constelație dispărută de mult timp, denumită Aripa Dragonului, se spune că Ursa Mare a fost creată de filosofie și matematicianul grec Thales din Milet, în secolul al VI-lea î.Hr.

Este una dintre cele 48 de constelații notate și inventate de Ptolemeu în secolul al II-lea și a rămas una dintre cele 88 de constelații moderne.

Foto Ursa Mică glamping


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii