Noutăți

Un al Treilea Război Mondial SE VA EXTINDE ȘI ÎN SPAȚIU. Sateliții de supraveghere și comunicații sunt primii vizați de către atacuri! Iată scenariul:

Experții militari spun că, în eventualitatea unei confruntări militare, conflictul s-ar extinde, inevitabil, și în spațiu, fiind expuși la atacuri sateliții americani folosiți pentru comunicații și pentru colectarea de informații. Cele trei superputeri militare care ar putea fi, într-o zi, protagoniste ale unui „război al stelelor” sunt SUA, Rusia și China.

Vice-amiralul american Charles A. Richard a afirmat, de curând, că, deși astăzi nu asistăm la un război în spațiu, nu s-ar putea spune nici că ne aflăm într-o desăvârșită stare de pace, completând că ar trebui ca SUA și aliații săi să fie pregătiți și pentru o confruntare care s-ar extinde dincolo de limitele atmosferei terestre.

c

Într-un eventual conflict, China sau Rusia și-ar putea utiliza tehnologiile militare pentru a împiedica funcționarea sateliților americani de supraveghere și comunicații. Acești sateliți sunt utilizați pentru detectarea rachetelor de croazieră sau furnizarea de informații navelor de luptă. Una dintre cele mai mari amenințări ce ar putea veni din partea statelor cu programe spațiale avansate, cum ar fi China și Rusia, sau chiar din partea țărilor cu programe spațiale de mică anvergură, este potențialul de a bloca activitatea sateliților utilizați pentru localizare, mai exact cei din cadrul Sistemului de poziționare globală (GPS).

Oricum, SUA dispune, în momentul de față, de capacități ofensive și defensive superioare oricărei alte puteri globale.

b

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: www.ibtimes.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii