Noutăți

Un adept ISIS a fost arestat în ROMÂNIA. Plănuia un atentat la o bază militară

RealitateaTv: În această dimineaţă, ofiţerii SRI şi DIICOT au efectuat 3 percheziţii la domiciliul suspectului din judeţul Argeş, în baza unui mandat de siguranță națională. Bărbatul de 39 de ani a fost arestat.

Potrivit SRI, cel în cauză s-a manifestat prin activități de propagandă teroristă, derulate în mediul relațional și online, în favoarea organizației teroriste DAESH (denumirea franceză pentru ISIS), la care și-a declarat adeziunea. Concret, suspectul și-a exprimat în repetate rânduri intenția, și a încercat să convingă și alte persoane, de a se deplasa în Siria pentru a se alătura organizației teroriste DAESH.

Cetățeanul a adoptat o formă radicală a islamului în timpul șederii sale, timp de mai mulți ani, pe teritoriul unui stat din Uniunea Europeană, unde a dezvoltat legături cu membrii unui grup jihadist din țara respectivă. Potrivit unor surse, ar putea fi vorba de Belgia sau Franța. Se pare că cetățeanul român ar fi avut legături cu persoane care au revendicat în numele Daesh atentatele de la Paris.

Întors în România, cetățeanul a desfășurat, în mod conspirat, acțiuni de documentare detaliată asupra unui obiectiv militar de pe teritoriul României cu scopul declarat de a contribui la organizarea unui atentat terorist la acea bază.

SRI a sesizat DIICOT cu privire la acțiunile ilegale ale cetățeanului în cauză. Pe tot parcursul investigațiilor Serviciul a beneficiat de sprijinul partenerilor interni din Sistemul Național de Prevenire și Combatere a Terorismului și al partenerilor externi din alte două state.

Citește mai mult: RealitateaTv


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Un adept ISIS a fost arestat în ROMÂNIA. Plănuia un atentat la o bază militară

  1. Ar tebui arestati si toti complicii lui! // 29 iunie 2017 at 14:46 // Răspunde

    Ar tebui arestati si toti complicii lui!
    Nu trebui tolerat de la inceput aceste manifestari!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii