Noutăți

Turnul verde din Toulouse – un zgârie-nori din oțel și… plante, înalt de 150 de metri

ȘtiințășiTehnică.com: Oțelul și sticla au invadat marile metropole și centrele de afaceri, iar din lipsa acută de spațiu pentru cei tot mai mulți pământeni, suntem nevoiți să ne extindem pe verticală. Dar oare aceste materiale strălucitoare și reci nu ne vor sufoca orașele cu aerul lor impersonal, impunător și lipsit de orice model natural?

Francezii nu au foarte multe clădiri care să „zgârie” norii, dar se pare că vor să construiască una… cu personalitate. Arhitectul american Daniel Libeskind și firma sa, Studio Libeskind, au fost selectați pentru a crea o clădire turn cu înălțimea de 150 m în inima centrului de afaceri din orașul francez Toulouse.

Probabil că proiectul a fost preferat de francezi pentru că turnul va fi acoperit de o spirală de verdeață și pomi pe suprafața exterioară a acestuia. Așa-numitul turn-grădină va fi primul zgârie nori din orașul francez și va avea 40 de etaje. Clădirea va avea, de asemenea, o formă răsucită și ca o referință la cursul unduitor al apelor din Canal du Midi care șerpuiește prin oraș.

Cu grădinile sale suspendate care își schimbă culoarea odată cu anotimpurile, argintiul strălucitor al fațadei va reflecta tonurile de roz ale Toulouse-ului, iar strălucirea acestui material va schimba percepția spațiului în funcție de variațiile luminii. Turnul devine un obiect unic într-un spațiu urban vast – turnul nu numai că va deveni o destinație, dar și un spațiu public definitoriu”, a spus Libeskind.

Turnul Occitanie va include 120 de apartamente, un hotel Hilton, spațiu comercial și un restaurant cu vedere panoramică. Acesta va avea, de asemenea, 11.000 mp de spațiu pentru birouri care va găzdui compania de căi ferate SNCF la parter. Studio Libeskind va colabora pentru acest proiect cu arhitectul francez Francis Cardete.

Construcția este programată să înceapă în 2018 și să fie finalizată până în 2022. (Sursa: Știință și Tehnică)


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii