Noutăți

Turnul lui David, un zgârie-nori transformat în cea mai înaltă… mahala din lume. Este a treia clădire ca înălțime din Caracas. Condițiile în care trăiesc cei 3.000 de rezidenți…

Turnul lui David este un zgârie-nori neterminat din centrul orașului Caracas, capitala Venezuelei, care găzduiește în prezent peste 3.000 de oameni fără adăpost. Aceștia au transformat clădirea de 45 de etaje în cea mai înaltă mahala din lume. Construcția, numită inițial “Centro Financiero Confinanzas” și poreclită “Turnul lui David”, după dezvoltatorul său, David Brillembourg, a fost începută în 1990 și urma să devină un simbol al capitalei Caracas, fiind cel de-al treilea zgârie-nori din țară ca înălțime. Proiectul a fost înghețat în 1994, când țara a fost lovită de o criza financiară fără precedent.

Imobilul nu este dotat cu lifturi, nu este racordat oficial la rețeaua electrică sau de apă, și îi lipsesc balustradele de la balcoane, ferestrele, ba chiar și unele ziduri. În ciuda acestor neajunsuri, rezidenții au reușit să construiască o comunitate în adevăratul sens al cuvântului, au improvizat rețele electrice și s-au racordat ilegal la apă, care curge la robinete până la etajul 22 al clădirii. Nici lipsa lifturilor nu i-a descurajat –  pentru a călători între etaje rezidenții se folosesc de motociclete. În interiorul holurilor lungi se află depozite, magazine de îmbrăcăminte, saloane de înfrumusețare, un cabinet medical și un centru de zi. Unii locuitori au chiar și mașini, parcate… unde altundeva dacă nu în parcarea subterană a construcției.

Rezidenții susțin că “Turnul lui David” este mult mai sigur decât orice alt cartier din Caracas, oamenii achitând lunar și o taxă de 32 de dolari pentru remunerația unor bodyguarzi, recrutați dintre rezidenți, care să asigure securitatea clădirii și a bunurilor lor. Guvernul examinează de foarte mulți ani problema colonizării clădirii în mod abuziv însă susține că nu prea poate să îi scoată pe oameni de acolo, pentru că ar trebui să le ofere o alternativă de locuit, iar până în prezent nu există nicio soluție de relocare a celor 3.000 de oameni.

Și tot în Caracas, există un mall abandonat care a fost transformat într-o uriașă închisoare despre care puteți afla mai multe detalii accesând acest articol: http://www.cunoastelumea.ro/mall-ul-transformat-in-inchisoare-el-helicoide-una-dintre-cele-mai-frumoase-si-mari-cladiri-din-america-de-sud/

sursa: Reuters / IBITimes

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii