Turcia se pregătește să interzică consumul de sare în restaurante
În timp ce la noi legea antifumat are mulți opozanți iar restaurantele nu mai știu ce portițe să găsească pentru a o evita, în Turcia autoritățile se pregătesc să interzică sarea de pe mesele restaurantelor. Motivul este simplu: doresc să reducă consumul zilnic al acestui produs, care consumat în cantități mari creează probleme de sănătate.
Potrivit ediției electronice a cotidianului Hurriyet, în medie în Turcia un om consumă zilnic 18 grame de sare, ceea ce este enorm pentru organism. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă un maxim de cinci grame pe zi.
Oamenii și animalele au nevoie să consume sare. De asemenea, multe companii folosesc sarea pentru a păstra produsele alimentare sau pentru a le extinde durata de depozitare în condiții de siguranță alimentară.
„Este un produs chimic. Dacă consumați prea mult, este dăunător sănătății”, susține Timur Erk, președintele Kidney Foundation din Istanbul.
sursa:hurriyetdailynews.com
traducere și adaptare: Radu Ungureanu
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Imbecili sunt pretutindeni,iar natiunile au prostul obicei sa-i aseze pe acestia in fruntea statului.Ei de acolo dau legi,unele mai ciudate ca altele.Ce mama dracului l-ar impiedica pe un consumator sa vina cu sarea de acasa?
Prostie!!! Sarea este foarte bună pentru creier!
Pai, poate ca tocmai de-aia. Or fi avand nevoie de tampiti.