Noutăți

Tupeul unui candidat rrom (PSD) la alegerile parlamentare: “Românii să-și schimbe numele, dacă nu vor să se confunde cu romii!”

Candidatul PSD Ciprian Nicula vorbea într-un interviu acordat celor de la Kamikaze.ro despre avantajul istoric, în ceea ce privește numele,  pe care îl au „romii” față de „români”, dar și despre obiceiul căsătoriei între copii, care – susține în premieră Necula – ar fi preluat de minoritari de la populația majoritară.

Iată câteva pasaje din acel interviu:

Reporter: Nu e un inconvenient pentru noi, românii ceilalți, că se creează confuzia asta între rromi și România?

Ciprian Necula: O fi o confuzie, dar atunci să schimbăm numele țării în Valahia. Dacă avem Valahia, nu mai e confuzie cu rrom. Denumirea de rrom e mult mai veche decît cea de român. Locuitorii din această zonă se numeau valahi cînd nouă ni se zicea rromi. Cred că ar fi corect să rămînă valahi”.

Acesta crede că multe dintre caracteristicile minorității țigănești aparțin, de fapt, etnicilor români. Petrecerile în stradă și căsătoriile între copii sunt doar două exemple, spune Necula.

Reporter: Clan-clan, dar de ce ies în stradă să stea pe scaune și să mănînce semințe, de ce nu stau la ei acasă?

Ciprian Necula: Să-ți spun ceva. De la români le vine. Obiceiul cu nunta în stradă, în uliță, nu rromii l-au inventat. E un obicei străvechi. Te rog să te gîndești puțin. Rromii au fost sclavi și au împrumutat ce au văzut la români.

Reporter: Tot de la români au luat și căsătoriile la vîrsta de zece ani?

Ciprian Necula: Da, exact, este preluată tot de la români, așa se făcea pe vremuri”.

Sursa: ActiveNews

Aroganța personajului este extremă. În condițiile în care mulți dintre frații lui crează o imagine deplorabilă României în afara țării prin activitatea rețelelor de  cerșetori, trafic de carne vie, prostituție și hoție, parcă te-ai aștepta la o anumită moderație, în compensare. Dar nu, omul îi sfidează pe români pe față! Vorba aia, știe că colegii lui de partid au nevoie de voturile comunității rrome și, în plus, are în spate susținerea lui Soros, personajul căruia îi datorăm într-o bună măsură această confuzie internațională între români și romi…


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

18 Comments on Tupeul unui candidat rrom (PSD) la alegerile parlamentare: “Românii să-și schimbe numele, dacă nu vor să se confunde cu romii!”

 1. inainte de 89 , eu am auzit de rom , dar aceasta era o bautura . tot inainte de 89 termenul de tigan reprezenta de fapt doar o etnie si nu avea conotatie depreciativa . eu atunci am copilarit si cu tigani . chiar si acum am prieteni tigani . apoi am aflat ca hitler ii numeau roma und sinti . muschiul tiganesc era o delicatesa . de fapt ne confruntam cu uzurparea de etnie . in democratia bruxeliota minoritatea are mai multe drepturi decat majoritatea ,iar la noi – sapte si 1/2 milioane este mai mic decat un milion . desi in Romania statul antiteu stie de la recensamant ca mult peste 90% din cetateni sunt crestini , elevii sunt obligati ca sa faca cerere daca doresc sa faca religie in scoala . parca ar fi fost mai “democratic” ca cei care nu vor sa faca religie – sa faca cerere . este dureros sa fii umilit in tara ta .

 2. era si pe la B1 tv– asta a facut faculattea de sociologie, deci e sociolog—- batut in cap !

 3. Țiganii să schimbe țară, cred că este mult mai bine.
  După ce că vă ținem în spete, aveți tupeul să ziceți aşa ceva? 75% dintre țigani sunt asistați social, de 27 de ani. RUȘINE!!!

 4. Asta e tigan scolit de Soros. In 2015 Bogdan Diaconu a spus la Tv, ca propune parlamentului . ca Romania sa-si schimbe numele in Dacia. Sa-l vedeti pe asta ce revoltat era. Ar trebuii ca B1 sa de-a comentariile lui din iarna lui 2015 la B1.PSD sa trezit sa vb. de sorosisti, dar adevarul e ca sunt infiltrati in toate partidele.In concluzie nu ai cu cine vota, toti sunt o apa si un pamant.

 5. Tupeu incredibil.

 6. Da, sa-i schimbam denumirea. S-o numim rromania. E bine asa, domnule Necula?
  Romanii se vor conforma, ne-am obisnuit sa rasfatam minoritatile.

 7. eu sunt de acord cu el. noi suntem daci si trebuie sa ne luam numele innapoi. sa-i lasam pe ei sa fie rromi daca asta vor dar noi sa fim din nou daci si sa ne invelim cu energia istoriei noastre milenare. ce ne impiedica? de ce nu se face un referendum pt asta? de ce nu strigam sus si tare ca stim cine suntem si ca vrem sa fim cei ce suntem. oare nu de asta am ajuns bataia de joc a tuturor? ce avem de perdut? de ce ne e frica? sunt popoare mici care nu s-au temut sa-si afirme independenta si au reusit(cosovo).

 8. tupeu fara limita

  • Inca am fi putini cei care dorim sa ne numim Dacia. Manualele scolare nu ne invata nimic despre Daci. E o prostie ca ne numim Romania, dar mai trebuie sa suportam putin numele, pana cand o mai mare parte din populatia tarii va afla ca NU SUNTEM URMASII ROMEI!

 9. Cine locuiește pe teritoriu Daciei României , sa respecte legile si Tradițiile dacă nu sa plece , iar pentru toți trădători de ne-am pe roata cu ei , cum a fost Trași pe roat Horia Cloșca si Crișan , nu este loc pe pământ strabun pentru dușmani , unde sa mai ducem, am bătut lumea in lung si lat ,am obosit cu toți , ne întoarcem acasa si va jupim de vii ,avem multă experiența căpătată afara tupeu etc. Suntem pe voiiii!!!!!!!!!

 10. Ati avut grija voi, natia tiganeasca, prin comportamentul, naravul si tupeul binecunoscut, sa procopsiti Romania cu un “renume” ce nu va fi deloc usor de sters si de uitat. Si apropos, denumire de tigan si nu rrom ar trebui legiferat fiindca asa este normal iar tiganii n-ar trebui sa fie ofuscsti din aceasta pricina. Asa a fost denumirea de secole. A se vedea si denumirile di alte limbi: gipsy (engleza); gitane (franceza); zigeuner (germana); gitano (spaniola); tziganiok (maghiara). Vreau sa ma fac bine inteles, nu am absolut nimic cu tiganii onesti, harnici, cinstiti si cu respect pentru oameni, indiferent de etnie. Cunosc multe exemple de etnici tigani care au adus plus valoare culturii universale si pe care ii respect si ii stimez.

 11. Cat de urati pot fi oamenii rasisti. Nu le inteleg lumea lor de cosmar.

 12. Unii,da!Chiar sunt rasisti!Insa a te lasa lovit,jignit,cu identitatea furata la nesfirsit,fara a face nimic,oricare ar fi motivul,inseamna sa-i inviti sa o faca din nou,si din nou,si din nou…la nesfirsit.Romi au fos numiti in vechime,cei,,laieti”.Nu este un nume de batjocura!In perioada feudala timpurie, din Imperiul Bizantin(Imperiul Roman de Rasarit), ajungeau diferiti fugari,in Valahia.Majoritate cu tenul inchis la culoare,par cret sau lins,carora locuitorii le spuneau;romi sau romei(romani-chiar fanariotii pretindeau sa l-i se spuna romei).Romii au ajuns pe acest teritoriu, relativ,odata cu aparitia celeilate ramuri a lor ,adusi si parasiti de mongoli(primele invazii).Semanind foarte mult ca fizionomie cu locuitorii imperiului,locuitorii de aici ,le-au spus tot romi.Ulterior l-i sa spus peste tot ,,tigani”(cyganos,tuganos,tagani,tigani-adica nu au nici o legatura cu bizantinii-sunt alta natie).Sclavia lor adevarata a venit odata cu desfiintarea robiei.Asemeni unui om scos pe poarta inchisorii ,dupa ce a stat inchis foarte mult,nu mai stie ce sa faca cu libertatea.Vina lor,vina noastra?Multi dintre ei sunt linistiti, practicind meseriile lor cu mici,,apucaturi”(tirguiala nesfirsita,orientala,sau l-i se mai,,lipeste” cite ceva de degete, cind nu esti atent:))

 13. Din pacate ce spune CN este adevarat si dureros. Iata ce confirma Wikipedia: “O foarte mare parte din romi au trecut prin procese de asimilare și aculturație, adoptând viața sedentară, cultura scrisă și limbile și religiile popoarelor lângă care au trăit”.
  Ce ar fi de discutat in urma acestui articol este NEPROFESIONALISMUL reporterului ca sa nu amuntim de atitudinea rasista evidenta. Jurnalismul e ca si carnea de porc, pt unii cade mai greu.
  Referitor la numele de Romania – pt cei ce nu stiu istoria tarii (nu erau atenti in clasa sau lipseau dintr-un motiv sau altul) stim ca este relativ nou adoptat de pasoptisti dupa unitrea de la mijlucul sec XIX. Deci CN are dreptate, poate ca ar trebui sa ne indentificam ca daci sau sa folosim regionalisma.

 14. sa nu amestecam numele. Tiganul e tigan si asta e tot. Denumirea de rrom e una venita acum in ultimii ani de cand Soros si banii lui otravesc Romania. Tiganii sa isi vada lungul nasului si daca nu le convine, sa paraseasca Romania, Dacia Valahia sau oricum ne putem numi noi, românii. Putin respect macar, nu mai vorbim de legile incalcate de ei si tolerate de autoritati. Sunt si tigani care muncesc si chinuie ptr familiile lor, dar cei mai multi sunt certatii cu legea. Iar acest tigan care s-a facut PSD-ist, are nesimtirea tiganeasca accentuata de cea a PSD.

 15. India va asteapta inapoi cu bratele deschise. Nea necula, informeaza-te mai bn despre istoria neamului tau. Inca o data, sunteti liberi sa plecati, faceti-ne sa ne fie dor de voi:))

 16. Poate ca are dreptate cu schimbarea numelui de roman.
  Am considerat mereu ca in calitate de urmasii ai traco-geto-dacilor si ai lui Decebal ar trebui sa ne numim daci sau geti in loc de romani care este o insulta adusa marelui imparat de origine dacica Galerius!

 17. Si tiganii ar trebui sa revina la vechiul lor nume – indieni. Stra-bunicii nostri, nascuti in secolul 19 si trecuti prin scoli, ii cunosteau si de “indieni”, alaturi de “tigani”. Originea lor nu era un secret. Nu s-a pomenit in acea vreme de denumirea “rrom”. In India de azi s-au inregistrat demersuri ale unor istorici de-ai lor pentru a-si recunoaste populatia nomada plecata de la ei de aproape o mie de ani – tiganii, drept etnici indieni din diaspora. Initiativa corecta in virtutea adevarului istoric. In acest context, pretentiile aiuritoare ale unora dintre ei, aciuati pe la noi, vadesc faptul ca sunt folositi drept unealta si manipulati la greu de catre dusmanii (soros & co.) acestei tari.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii