Noutăți

Tokes recidivează: ”Este jignitor că România şi-a pus Ziua Naţională la data de 1 Decembrie. În ultimii 25 de ani au dispărut 500.000 de maghiari din Transilvania”

Tupeul lui Laslo Tokes pare să nu aibă limite. Aceasta este ultima lui declarație:

‘Este jignitor că România şi-a pus Ziua Naţională la data de 1 Decembrie, care este o dată jalnică pentru maghiarii din România. Aceasta ar însemna că noi suntem cetăţeni de gradul doi ai României. Este de la sine înţeles că ar fi trebuit să se găsească o dată care poate fi sărbătorită laolaltă de maghiari şi români. (…) Altă dată? E o întrebare bună. Ar putea fi o dată a Revoluţiei. Nu-i datoria mea să le dau sfaturi fraţilor români. Dar oricum, şi dacă nu este jignitor, nu pot împărtăşi această sărbătoare. Este o problemă de conştiinţă pentru toţi ungurii. Este jalnică pentru că am piedut Transilvania şi am devenit minoritari şi asupriţi. De ce nu spune Marko Bela sau Kelemen Hunor că în ultimii 25 de ani au dispărut 500.000 de maghiari din Transilvania? Se laudă doar cu succesele lor’‘, a declarat Tokes. (Citește mai mult pe Adevarul.ro)

Fără îndoială că cea mai mare aberație este cea cu cei 500.000 de maghiari care ar fi dispărut în ultimii 27 de ani din Transilvania, sugestia fiind clară: au fost asimilați de români. Ce nerușinare! Ce minciună odioasă! Dacă este să vorbim despre asimilare forțată, atunci ar trebui să vorbim despre cei 500.000 de  români care au rămas pe teritoriul Ungariei după anul 1918 și din care mai există astăzi doar 30.000 declarați. Asta a mai rămas din cei 500.000 de români din Ungaria, după un alt secol de maghiarizare.

Oare când o să-și asume oficial ungurii crimele mostruoase pe care le-au făcut în Transilvania, din Evul Mediu până în al Doilea Război Mondial? Când o să-și ceară scuze de la toate națiunile pe care le-au agresat în decursul istoriei? De ce nu ne vorbește Tokes despre maghiarizarea forțată și manualele de maghiarizare elaborate la Budapesta? Pentru că ungurii nu vor să își asume nicio greșeală, pentru că într-o mie de ani au devenit maeștrii ai falsificării istoriei! Și atâta vreme cât nu își vor recunoaște crimele, nu va fi liniște în jurul granițelor Ungariei.

Dar știți care este ironia? Că dacă ar fi să tratăm pe bune realitățile istoriei, nu ungurii ar trebui să aibă pretenții teritoriale față de țările din jur, cum se petrece acum, ci țările din jurul Ungariei ar trebui să aibă pretenții teritoriale de la această țară!

Daniel Roxin


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

11 Comments on Tokes recidivează: ”Este jignitor că România şi-a pus Ziua Naţională la data de 1 Decembrie. În ultimii 25 de ani au dispărut 500.000 de maghiari din Transilvania”

 1. Nu-ti convine? MARS in stepa!Maghiarii normali la cap nu au nimic cu noi si nici noi cu ei.

 2. Au disparut 500000 de maghiari ? 😂😂😂 Ce bine ar fi fost ! Trist este ca totul e o minciuna . Daca au disparut ,unde se regasesc ca doar nu au murit ? In Ungaria ? Nu cred . Javra asta nu se intreaba cati romani au disparut din Ungaria ?

 3. Au disparut? Nu cred ca au fost buni la gust! Oricum,erau prea firavi!

 4. Pe un site american e citat AP
  Se spune ca “Romania Accused of Discriminating against Hungarian Festival” si asta e motivul pentru care M de Externe ungur a interzis participarea la ziua Romaniei (chiar daca UDMR a avut Min Culturii cel mai mult) si ca ‘Transylvania became part of Romania in 1918. Before that it was part of the Austro-Hungarian empire.’

  http://www.newsmax.com/world/europe/eu-romania-hungary-tensions/2016/12/06/id/762366/

  Roxin, ar fi bine sa faci un video scurt de 3-5 min in engleza despre Transilvania, precum si varianta in engleza a filmului ‘Transilvania Istorie Furata’, sa le postam cand apar astfel de minciuni.

 5. Nu trebuie să ne facem griji Daniel Roxin ! Cu cât acest mitoman face spume mai multe şi ne jigneşte mai mult, înseamnă că-i fuge terenul românesc de sub picioare !
  Acest MINCINOS PATOLOGIC la sfârşitul anilor ‘80 a fost prins în flagrant ca şi agent al serviciilor secrete ungureşti, fapt ultradocumentat, în arhivele NOASTRE(?) trebuie să existe şi acum dovada apartenenţei sale la AVO, unde azi are probabil gradul de general.
  Postrevoluţionar, în afara României, ca mare vedetă “revoluţionară” a lansat permanent un potop de minciuni despre halucinanta oprimare a maghiarilor din Transilvania.
  De amintit că preşedintele Băsescu l-a decorat în 2009 cu Steaua României în grad de cavaler, care ulterior i-a fost retrasă.
  Culmea tupeului, în 2011, coloana a 5-a ungurească din România, UDMR, incitată permanent de Laszlo Tőkes, a încercat să deschidă la Parlamentul European o reprezentanţă a „Ţinutului Secuiesc”, distinctă de reprezentanţa României.
  Expunerea cât mai detaliată a acestui individ josnic, care chiar faţă de soţia şi proprii lui copii a avut o atitudine asemănătoare României, este cea mai eficientă şi cinstită replică. N-ar strica să-i dedici “eroului” o emisiune sau un documentar care să aducă în lumină tot ce doreşte să ţină ascuns cu disperare : că MINTE de fiecare dată când deschide gura !

 6. Dar cine naiba il mai crede pe handicapatul asta? E un mincinos spurcat. Minte de cand a aparut in viata publica, cica la revolutie el cu nevasta si cu soacra au scos niste securisti din casa. Nevasta-sa a folosit o coada de matura sau un facalet ca sa scoata niste handralai din casa (asta declara tökös intr-un interviu). Pai cum sa ii scoti nene pe aia din casa ca te bateau aia de te ascultau doctorii cu urechea?

 7. Acest individ trebuie pur și simplu ignorat. Trebuie tratat ca inexistent. Va lătra în gol cât va lătra până va obosi. Așa, dacă i se dă importanță, va recidiva.

 8. Ar fi bine să mai dispară unul…tu

 9. Asimilarea este un proces inevitabil. În orice țară există un proces obiectiv de ”naționalizare” a minorităților. Am auzit români din Ungaria vorbind între ei ungurește la fel cum foarte mulți dintre noi ungurii din România, vorbim între noi românește. Procesul este oarecum natural și se pare că nu-l putem înțelege decât noi, cei născuți în familii mixte.

 10. Varga StefanValentin // 10 ianuarie 2018 at 1:13 // Răspunde

  ”Ironia” este ca Roxin Tokes si multi altii nu au capacitatea sa inteleaga ca Transilvania NU EXISTA !!! ….NU A EXISTAT NICI ACUM 25 DE ANI TRANSILVANIA (vsv)Varga S

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii