Noutăți

Timpul sau banii? Studiu: persoanele care pun un accent mai mare pe timpul liber sunt mult mai fericite decât restul

Cu toate că banii sau mai exact lipsa acestora este adesea arătată ca fiind unul dintre factorii principali care cauzează stresul și nemulțumirea oamenilor, un nou studiu constată că persoanele care nu pun un preț prea mare pe valoarea banilor sunt, în general, mult mai mai fericiți, în comparație cu cei care aleargă toată ziua pentru a acumula bogății materiale.

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania și cei de la Universitatea din California, Los Angeles, au intervievat mai mult de 4.400 de persoane. Voluntarii au avut inițial de răspuns la doar o singură întrebare, timp sau bani? Mai apoi au avut de completat un chestionar care le evalua nivelul de fericire. Echipa a constatat că mai mult de 64% dintre cei chestionați au ales banii, însă doar cei care au răspuns că aleg timpul, sunt în general persoane mult mai fericite și pozitive. În medie, participanții care au ales timpul, au fost persoane mature, cu experiență, familie, care pun un accent mult mai mare pe timpul petrecut în compania celor dragi, în detrimentul carierei.

Studiul sugerează ca, dacă dorim să devenim mai fericiți, ar trebui să ne limităm, din punct de vedere profesional, la doar o siguranță financiară, nu să facem din carieră un scop în sine, neglijând în acest fel timpul sau familia. Totuși, studiul nu menționează dacă sunt sau nu luate în calcul și pragul de sărăcie a oamenilor chestionați. Este de la sine înțeles că o persoană care se luptă cu datoriile ar fi mult mai fericită dacă statutul său social s-ar schimba.

timpul s

sursa: sciencealert.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Timpul sau banii? Studiu: persoanele care pun un accent mai mare pe timpul liber sunt mult mai fericite decât restul

  1. cetățeanul tulburat // 13 iunie 2016 at 18:37 // Răspunde

    Trăim în epoca banului și asta ne ocupă tot timpul…Când ne trezim dimineața, suntem cu toții datori, fiecare dă din oase cum poate să își asigure traiul, care depinde de bani, toată lumea în subconștientul său își dorește să facă banii cât mai mulți și cât mai ușor, de la asta pleacă smecheria, șpaga, cu munca fizica cinstită nu faci bani să trăiești decent nicăieri pe planetă…Suntem prinși în capcana banului, o altfel de viață nici nu putem concepe…Suntem liberi doar când dormim.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii