Noutăți

TF-X – mașina zburătoare care promite să devină vehiculul viitorului

Compania americană din spatele conceptului vehiculului aerian TF-X speră ca primul prototip să fie gata pentru teste în cel mult doi ani de zile, iar spre vânzare peste alți opt ani. Vehiculul va avea un motor de 300 de cai putere, va decola la fel ca un elicopter și va atinge o viteză maximă de 322 de km pe oră.

Cei de la Terrafugia au declarat că scopul „mașinii zburătoare” este acela de a oferi un nou mijloc de transport ușor de folosit de către clienți, capabil de a fi parcat, la fel ca și o mașină obișnuită, în garaj.

TF-X va avea o capacitate de până la patru persoane, un computer de bord performant, cu un pilot automat, dar și un sistem manual de navigație, pasagerii putând prelua controlul vehiculului în orice situație pentru a evita o catastrofă.

vehicul23

“Operatorul TF-X va avea doar la un buton distanța controlul complet asupra vehiculului. Acesta va autoriza inclusiv locul de aterizare sau ruta pe care o va urma”, susține compania printr-un comunicat de presă.

TF-X se va putea realimenta folosind aceleași stații de încărcare a bateriilor pe care le utilizează și mașinile electrice, iar cel mai ieftin model va costa peste 261,000 $. Deținătorii vor trebui să aibă atât carnet de conducere cât și cursuri de pilotaj.

sursa: dailymail.co.uk

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii