Noutăți

Te-ai gândit cum ar putea arăta în 2030 o casă?

Tehnologia în ziua de astăzi a început să fie din ce în ce mai evoluată. În fiecare an apar telefoane sau televizoare cu funcții la care nici nu ne-am fi gândit cu câțiva ani în urmă.

Odata cu acestea apar si tot mai multe obiecte tehnologizate care ne usureaza munca de zi cu zi tot mai simtitor. De exemplu, atunci cand vorbim despre case inteligente ne gandim la o transformare in timp si mai extravaganta a locuintei.

Un grup de experti futuristi, designeri de ultima ora si chiar agenti imobiliari se gandesc deja cum vor arata casele noastre in viitor. Fiecare dintre ei crede ca suntem pe punctul de a progresa din ce in ce mai mult si ajungand in jurul anului 2030 vei putea lua partea la o adevarata tehnologizare a obiectelor pe care acum inca le consideram inca neevoluate din punct de vedere stiintific.

Esti curios ce imbunatatiri ar putea fi inventate in viitor? Poti vedea mai jos ce obiecte este posibil sa poti cumpara pentru casa ta in anul 2030 si la ce anume este posibil sa renunti.

1. Comutatoarele vor disparea
Richard Schatzberger, designer de inteligenta futurista si artificiala si fondatorul firmei de consultanta Maison Thirteen se asteapta sa vada o crestere a ceea ce el numeste “tehnologie invizibila”. Spune el ca butoanele, switch-urile si ecranele vor disparea si vor fi inlocuite cu recunoastere vocala si a modelului uman.

2. Vor exista senzori peste tot
Ne putem astepta sa vedem o crestere a dispozitivelor biometrice de citire care pot citi o gama larga de comportamente, expresii si chiar emotii. Schatzberger se asteapta ca senzorii biometrici si emotionali sa ajute casa sa se adapteze dinamic la proprietar.

3. Imprimantele 3D vor deveni standard
Ca si casele inteligente, tiparirea 3D exista pe piata de ceva vreme, insa nu exista si in casele oamenilor din cauza costurilor mai ridicate, spune directorul marketingului digital al firmei de design inovatoare NGI Design.

Insa, odata cu scaderea costurilor si a numeroaselor aplicatii, oamenii vor incepe sa adopte in curand aceste instrumente la indemana – fie sa creeze arta, mobilier sau chiar haine.

Citește mai mult: Antena Satelor


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii