Noutăți

Tărâmul Taroko, uimitoarele chei de marmură din Taiwan

Tărâmul Taroko sau “Cheile de Marmu” este un canion cu o lungime de 19 kilometri, situat la nord de Hualien, pe coasta de est a Taiwanului, aproape de Oceanul Pacific. S-a format în urmă cu aproximativ 100 de milioane de ani datorită presiunii enorme care a ridicat suprafața deasupra oceanului, iar căldura și presiunea au transformat rocile calcaroase în marmură.

În cele din urmă, puterea erozivă a râului Liwu a sculptat o cale prin marmură pentru a crea Defileul Taroko. Cheiul este situat la doar 60 km de coastă, însă aici se află unele dintre cele mai înalte vârfuri din Taiwan – cele mai multe piscuri ating peste 3.000 de metri înălțime.

Până în anul 1950, doar un traseu pătrundea prin defileu. Astăzi, o șosea Trans-Insulară trece pe lângă pereţii cheilor creând un peisaj fantastic. Un drum de munte pe care orice șofer și-ar dori să-l încerce măcar o dată în viață. Șoseaua este catalogată ca fiind una dintre cele mai periculoase drumuri din lume.

Tunelul cu Nouă Întoarceri este un loc foarte popular, deoarece șoferii ajung cu mașinile, datorită terenului îngust, foarte aproape de marginea defileului, ceea ce creează o senzație uimitoare.

Inundaţiile sunt frecvente în această zonă , lucru ce face ca acest drum și loc să fie destul de des închis turiștilor. Cei care au totuși șansa de a ajunge în acest loc minunat pot vizita un templu budist izolat şi o aşezare veche de aborigeni Truku.

taroko-gorge-26 taroko-gorge-32 taroko-gorge-75 taroko-gorge-146 taroko-gorge-115 taroko-gorge-16 taroko-gorge-62 taroko-gorge-42 taroko-gorge-125

sursa: amusingplanet.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii